CHP’de yeni ’böcek’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

CHP’de yeni ’böcek’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

CHP, Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun genel merkezin 10. katındaki odasında "Dinleme cihazı" bulundu. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, bulunan dinleme cihazı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İki gün önce Algan Bey’in masasında bir aparat bulduk. Aparatla ilgili bilgisine başvurduğumuz uzmanlar, bize ’Bu bir dinleme cihazı’ bilgisi verdi. Verilen bilginin ardından tüm odalarda ’böcek’ araması yaptık" dedi.

Özyürek, daha önce cep telefonunun dinlendiği iddialarıyla gündeme gelen Genel Sekreter Önder Sav’ın da odasının aynı katta bulunduğunu hatırlatarak, "Önder Bey’le ilgili gelişmelerin ardından ’böcek’ aramalarını zaman zaman tekrarlıyoruz. Hatta, kısa bir süre önce genel merkeze gelen bazı saksı çiçeklerde de benzer cihazlardan bulmuştuk" diye konuştu. Özyürek, dinleme cihazı bulunmasına rağmen polise başvurmamalarıyla ilgili olarak ise "Gerek duymadık anlamaya çalışıyoruz" demekle yetindi. Özyürek’in, MYK toplantısından hemen sonra basına "böcek" ile ilgili açıklama yapmasına rağmen, Genel Başkan Deniz Baykal’ın konudan haberdar olmadığını söylemesi dikkat çekti.

Özyürek, "CHP’nin kimseden gizleyecek bir şeyi yok, ama habersiz, izinsiz dinleme, insan haklarına aykırı, haberleşme özgürlüğüne aykırı bir harekettir. Hükümet bu yasadışı dinlemeyi önleyebilir ve önlemelidir" dedi. Odasında dinleme cihazı bulunduğu açıklanan Hacaloğlu, 17 Kasım’da by pass olmuş ve birkaç gün önce çalışmaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!