Tosya'da trafik kazası: 11 ölü, 41 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tosyada trafik kazası: 11 ölü, 41 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 08:37

Kastamonu’nun Tosya İlçesi’nde dinlenme tesislerine giren yolcu otobüsü karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE KAZADAN FOTOĞRAFLAR 

Kastamonu’nun Tosya İlçesi yakınlarında bu sabaha karşı balık yüklü kamyon ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Kaza, Tosya’nın Akcakavak Köyü Suluca mevkiinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İstanbul’dan Ordu'ya giden, yolda arızalanan başka bir otobüsün yolcularını da alan Bülent İlhan yönetimindeki 52 EK 044 plakalı otobüs, tek şeritli yolun sol tarafında kalan Nalbantoğlu Dinlenme Tesisi’ne girerken, dikkatsizlik sonucu karşı yönden gelen Engin Kanyal yönetimindeki 28 K 0555 plakalı balık yüklü kamyonla çarpıştı.

11 ÖLÜ VAR

Kazada otobüs şoförü Bülent İlhan, Habibe Yalman, Yeter Tan, Kazım Bakır, Ali Sayın, İrfan Sade, Murat Güler ve adları belirlenemeyen 4 kişi olmak üzere toplam 11 kişi öldü, 41 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza sonrası aralarında kamyon şoförünün de bulunduğu yaralı yolculardan 10’u Tosya, 20’si Kastamonu ve 11’i de Çankırı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

6 KİŞİ AYAKTA TEDAVİ GÖRDÜ

Çankırı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Emine Tefir, Yahya Tefir, Hamide Aydoğdu, Mevlüt Aydoğdu, Yüksel Aydoğdu ve Abdullah Öztürk ayakta tedavilerinin ardından taburcu oldular.

Emine Kangal, Nazmi Çağmar, Ahmet Bülgü ve Kadriye Enez ile kimliği belirlenemeyen 1 yolcu hastanenin Ordopedi ve Göğüs Cerrahi Sergisi’nde tedavi altına alındı.

POLİS TELSİZİNDEN KAN ANONSU

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 20 yolcunun adları ise şöyle:

Adem Kalem, Saniye Kalem, Nazmiye Kalem, Yaşar Yeniyol, İhsan Karapınar, Yeter Dülgü, Mehmet Çolak, Sedat Dürü, Ahmet Şal, Hatice Güney, Zeynep Bolluk, Niyazi Aksu, Özcan Dikmen, Şenol Erken, Günay Dikmen, Saniye Kaya, Seher Değirmen, Emine Övme, Kadir Güney ve Seçkin Güney.

Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Çolak ise hemen ameliyata alındı. Hastanede tedavi altına alınanlar için polis telsizlerinden aralıklarla kan anonsu yapıldı. Hastanede bulunan yaralılar kaza yerinde bir çok eşyasını kaybettiği için basın mensuplarının cep telefonlarıyla yakınlarına kendilerinin iyi olduğunu haber verdi.

Haberin Devamı

YARALILAR ANLATIYOR: KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

Yaralılardan hafif sıyrıklarla kazayı atlatan Yüksel Aydoğdu, dehşet anlarını söyle anlattı:

“Aracımız yolda bozulunca, bizi bir başka otobüse bindirdiler. Tosya'ya doğru inerken, önümüze bir araç geldi. Tam göremedim. Kafa kafaya girdiler. İçinde bulunduğum otobüs devrildi. Ben de otobüsün patlayan camından dışarı çıktım.”

Çankırı Devlet Hastanesi'nin ortıopedi servisinde tedavi gören yaralılardan Nazmi Çağmar ise, “Biz otobüste 6 kişiydik. Yolda arıza yapan bir başka firmaya ait otobüsün yolcularını bizim araca aldılar. Kaza anını görmedim. Kazada, sürücü tarafındaki kırılan camdan dışar çıktım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!