| |
|
|
|
|
| Hilal YÜKSEL/SİVAS, (DHA) |
|
SİVAS'ta son 2 gün içerisinde 20 kişi kömür sobalarından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastenelere başvurdu.
Haftasonundan itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken çok sayıda soba zehirlenmesi vakası da meydana geldi. Kent merkezinde son 2 gün içerisinde aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirtildi. Özellikle gece saatlerinde meydana gelen zehirlenmeler nedeniyle vatandaşlar kentteki çeşitli hastanelere akın etti. Karbonmomoksit gazından zehirlenen 20 kişi hastanelerde tedavi altına alınken sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kömür sobası ile ısınılan evlerde oturanlara, dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
| soba zehirlenmelerininde mutlaka bir önlemi vardir basit bir alarm cihazi hayatinizi kurtarabilir |
|
|
|
|
|
| Bu haberin diğer yorumcuları |
|
|
|
| Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|