Baykal adayını açıklamadı, tarif etti

Güncelleme Tarihi:

Baykal adayını açıklamadı, tarif etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 12:48

Çiğli ve Harmandalı geçitleri ve tarihi Havagazı Fabrikası, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.Açılışta konuşan Baykal, halkın "Başkanı açıkla" tezahüratlarına daha fazla dayanamadı başkan adayını açıklamadı ama tarif etti. İşte o ilginç tarif: Beyfendi olacak. Herkese eşit davranacak. İnsana saygı gösterek. Dürüst olacak. Çalmayacak. Eşini dostunu kayırmayacak. Hizmet aşkıyla yüreği dolu olacak. Milletin yüzünü güldürecek... Peki erkek mi olacak kadın mı olacak? Fark etmez... ERKEK BİLE OLABİLİR.

Haberin Devamı

BAYKAL'IN Ä°ZMÄ°R ZÄ°YARETÄ°NDEN FOTOÄžRAFLAR

 İşte Baykal'ın konuÅŸmasından satırbaÅŸları:  Â

- Muhalefetteyken kriz döneminde borç yapmadan hizmet yapıyoruz. Nasıl oluyor bu? Bu dürüstlüğün sırrı, bu CHP'li belediye olmanın sırrı.

- İstanbul'da da İETT garajı var.Ne oldu o garaj...Satıldıktan sonra rant işine...Burada ne yaptı belediye garajı? O arsayı artık İzmir'in ihtiyacına, onun bunun avantası rantı için değil, İzmir halkının kültürü için harcayacağım dedi."

Konuşması boyunca İzmirliler sürekli olarak 'Başkan adayını açıkla' diye bağırdı. Baykal da 'Bırakın Aziz Başkanı. Açıklayayım da bundan sonraki gelişimde bu kadar kalabalık gelmeyin' demi diye esprili bir cevap verdi.

- Ortada gerçek bir belediyecilik modeli var. Kentin zenginliği halk için, eşin dostun avantası için kullanılıyor. İşte bu sosyal demokrat belediyecilik anlayışı

Haberin Devamı

- Ankara'da bir belediye var. Sadece onun 4,5 katrilyon borcu var. BOTAŞ'a bir dünya borcu var. Borcunu ödemiyor. BOTAŞ alacağını tahsil edemediği için doğalgaza zam yapılıyor. Bedelini sadece Ankaralı değil tüm Türk halkı ödüyor. Bunların hesabını soracak mıyız?

- Unutmak yok değil mi? Yok kömür geldi, poşet geldi diye unutmayacaksınız demi? Birbiri ardına zamlar geliyor.

- Emekliye yüzde 4 zam geliyor. Bu zamlar yetiyor mu?

- Biz hep birlikte bu iktidara 'yatırım yapın, gençlere iş olanağı sağlayın' diyoruz. 'Biz kendi poşetimizi kendimiz alırız, bize iş ver iş' diyoruz. Rızk vermek Allah'ın işi, iş vermek iktidarın işi.

- Gençlere iş olanağı veriliyor mu?

- Tam tersine iÅŸten çıkarma tehlikesi var deÄŸil mi? Â

BU SADECE YEREL SEÇİM DEĞİL, ÇOK ÖTESİNDE 

- Buraya sosyal demokrat belediyecilik bayrağını dalgalandıran başkana sahip çıkmak için geldiler. Bu iktidara hesap sormak için geldiler diye düşündüm. Öyle mi?

- Bu seçimde belediye başkan seçimliği yapılacak zannediyorsunuz. Ben diyorum ki bir dakika... Bu yerel seçimin çok ötesinde bu bir genel seçim olacak. sakın ha oyları kullanırken sadece yerel seçim diye düşünerek oy kullanmayın. Kullandığınız oylarla bu iktidar devam edecek mi etmeyecek mi onu belirleyeceksiniz. Haberlker öyle geliyor. Kırılma başladı. İnşallah bunu yerel seçimde çok açık ortaya koyacaksınız. Sadece İzmir'in değil Türkiye'nin önünü açacaksınız.

Haberin Devamı

- Kimse bize işe girerken inancımızı, etnik kökenimizi ortaya çıkarmasın istiyoruz.

- Ailemizi namarde muhtaç etmeden yaşatabilmek istiyoruz

- Kolejleri sadece parası olanlara değil çocuğun kabiliyeti varsa herekse açabilmek istiyoruz

BELEDİYE BAŞKANI'NI TARİF ETTİ 

- Önce efendi bir belediye başkanı istiyoruz. Arayacağız.

- Önce efendi olacağız, beyefendi.  Â

- İnsanları ayırmayacak. O büyük, o güçlü demeyecek. Herkese adam yerine koyacak. Herkese eşit davranacak. İnsana saygı gösterecek.

- Dürüst olacak. Çalmayacak, çırpmayacak, yolsuzluk yapmayacak. Eşini, dostunu, yakınlarını düşünmeyecek. Hizmet aşkıyla yüreği dolu olacak.Hizmete ihtiyacı olan her yere koşacak. Hizmet götürdü mü mutlu olacak.

Haberin Devamı

- Hizmet götürürken de ayrım yapmayacak.

- Erkek mi olacak kadın mı olacak? Farketmez. Erkek bile olabilir.

- Halka hizmet edecek.

Baykal, 'açıkla' tezahüratları üzerine 'bu kadarı yetmedi mi?' diye sordu.

- İzmir böyle peki Ankara nasıl?

- Ankara'da hizmet yapılıyor, yolsuzluklara izin verilmiyor diyebilir miyiz?

- İzmir'in iyi yönetildiği ortada. Ankara'dan Türkiye iyi yönetiliyor mu?

KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİN SEÇİME GİRMESİ

- Anayasa Mahkemesi öyle bir karar aldı ki o karar nedeniyle 862 belde de belediyeliğinin devam ettiği ortaya çıktı. AKP iktidar bu konuyu yüzüne gözüne bulaştırdı, altında kaldı.

- Mazlum belediyeleri elinden almayı başaramadı

Haberin Devamı

- Hak diye bir şey var. Yanlış mahkemeden döndü. CHP bu mücadelenin öncüsüdür. 'Yapmayın' dedik, 'yapacağız' dediler. Bir beldenin belediyeliği elinden alınır mı?

- O arada ne oldu, öyle bir tartışma yarattılar ki Başbakan Erdoğan çıktı 'Bu ülkede 2 tane Anayasa Mahkemesi var' dedi, kıyamet koptu, bugün hukuk sistemi karmakarışık hale geldi.Bunun altında AKP'nin Türkiye'yi krize sürükleyen düşüncesi var.

REKTÖR ATAMASI 

- Cumhurbaşkanı'na rektör ataması yaptırdılar. Atamanın hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı'nın kararına mahkeme yolu kapalıdır ama karar o kadar hukuka aykırıydı ki mahkeme kararıyla atama durduruldu.

 KURŞUN TEĞET GEÇMEDİ

Haberin Devamı

- Başbakan ülkede 'ekonomik kriz yok' diyor. Daha bir kaç gün önce Ankara ve İstanbul'da 2 işadamı varlıkları borçlarından fazla olduğu halde hacizi kendilerine yakıştıramadılar ve aldılar silahı vurdular kendilerini. Kurşun teğet geçmedi.

- Dünyada en büyük iktisatçılar 'aman sakın ha bu haciz işini askıya alın' diyorlar. Haciz mali sıkıntı dolayısıyla bir işletmeyi çalışamaz hale dönüştürür. Aona bir anlayış gösterin diyorlar.

- Biz onlara yıllardır anlatamadık ama inşallah siz bu seçimde onlara bunu sonucunu anlatmayı başarırsınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!