DTP'li Özçelik'ten Ermeni iddialarına destek

Güncelleme Tarihi:

DTPli Özçelikten Ermeni iddialarına destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2008 19:25

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına destek vermesi, Genel Kurulda gerginliğe yol açtı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil uyarıda bulundu, AKP'li milletvekilleri, DTP'lilerin üzerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulunda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin 9. tur görüşmelerinde DTP grubu adına söz alan Özçelik, söz konusu iddialarla ilgili imza kampanyasına değindi.

Birlerce yıl Ermenilerle Kürtlerin bir arada yaşadığını ve aralarında herhangi bir çatışma olmadığını söyleyen Özçelik, Kürtçe olarak “Ermeni Kıyımı” ifadesini kullandı.

Ermeni iddialarını içeren sözlerinden sonra, “masum Ermeniler ne yazık ki öldürüldü” görüşünü savunan Özçelik, “Çocukluğum bu öykülerle geçti” dedi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Pakdil, DTP'li Özçelik'in konuşmasını tamamlamadan sözünü kesti. Bütçe görüşmeleri yapıldığını, konuyla ilgili konuşulması gerektiğini belirten Pakdil, “Kendi içinde bulunduğunuz ve beraber olduğunuz topluma iftira var konuşmanızda. Dedenize de iftira ediyorsunuz, bu millete de iftira ediyorsunuz. Böyle bir olay yok” diye konuştu.

DTP'li Özçelik, kendisi işlemediği halde Ermenilerden özür dilediğini söyledi. Bunun üzerine Pakdil, “Bu millet, Türkü, Kürdü, Çerkeziyle birdir. Bütün unsurların hiç birisi, hiç kimse, insanlar üzerinde silah denemesi yapmamıştır” dedi.

AKP'LİLER, DTP'LİLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

TBMM Başkanvekili Pakdil, DTP'li Özçelik'in bütçe konuşmasını tamamlamasının ardından, Özçelik'in bir milletvekili olarak yaptığı konuşmadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Pakdil, “Bir milletvekili olarak yaptığı konuşmadan ciddi anlamda üzüntü duydum. Milletimize, bütün unsurlarıyla birlikte iftira ederek, başkalarından alkış beklemek, doğrusu bize hiç yakışmıyor. O alkışların hiç bir faydası yok. O olaylar, alkışladığınız insanların tertibidir. Bu kürsü, aziz milletimize iftira atma yeri değildir. Bunu herkes bilsin” diye konuştu.

DTP'lilerin tepki göstermesi üzerine, TBMM Başkanvekili Pakdil birleşime ara verdi.

Bu sırada, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Adam gibi konuşun, adamın asabını bozmayın” diye bağırarak, DTP milletvekillerinin üzerine yürüdü. TBMM İdare Amiri Muhyettin Aksak, Çelik'i tutarak, milletvekilleriyle kavga etmesini önledi.

Diğer bazı AKP'li milletvekilleri de DTP grubunun bulunduğu bölüme doğru yürüdü. CHP ve MHP'li milletvekillerinin de araya girmesiyle gerginlik giderildi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Bir tek Süryani kalmadı. Doğruları hiç mi konuşmayalım”, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise “kafatasçılar” diye bağırarak Genel Kuruldan dışarı çıktı.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, oturumun başlaması üzerine yerinden söz aldı. Ekici, Meclisin, Kürtlere ve Türk Milletine hakaret makamı olmadığını belirterek, Başkanlık Divanının koyduğu tavra teşekkür etti.

Ekici, DTP'li Özçelik'i Türk Milletinden özür dilemeye davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!