CHP’nin Eskişehir adayı

Güncelleme Tarihi:

CHP’nin Eskişehir adayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin DSP’li Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in CHP’den aday olması girişimi sonuca ulaştı.

CHP lideri Baykal, CHP’nin dün gerçekleşen MYK toplantısında Yılmaz Büyükerşen’in "ekibiyle birlikte" aday olma koşulunu tartışmaya açtı. MYK üyelerinin bu isteği olumlu karşılaması üzerine Baykal, "Büyükerşen’in belediye meclis üyesi listelerinin ortak hazırlanması talebi kabul edilmiştir" kararı verdi. Bu karar doğrultusunda, Baykal kurmaylarına bu sürecin tamamlanması talimatı verdi. Baykal’ın talimatıyla harekete geçen kurmaylar, Büyükerşen ile ilk teması dün öğle saatlerinde kurdu ve CHP’nin hafta sonu yapılacak kurultayının ardından, partiye katılma işleminin tamamlanması önerisini götürdü.

Büyükerşen’in, tüzük ve kurultay kurultayının hemen ardından DSP üyeliğinden istifa etmesi ve CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesi bekleniyor. CHP kulislerinde Büyükerşen’in adaylık sürecinin kesinleşmesinin ardından Ordu Belediye Başkanı Seyit Turan’ın da CHP’ye katılacağı konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!