AKP'de flaş belediye başkan aday adayları

Güncelleme Tarihi:

AKPde flaş belediye başkan aday adayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2008 11:17

YEREL seçimlerde AKP’nin göstereceği flaş belediye başkan adayları arasında Hülya Avşar, Hakan Şükür ve Ümit Davala gibi tanınmış isimler geçiyor.

Haberin Devamı

Hülya Avşar'ın, tatillerini geçirdiği ve sık sık gelip gittiği Bodrum'da AKP'den başkan adayı olacağı konuşulurken, buna AKP yönetimi de yeşil ışık yaktığı belirtildi. Bodrum AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül, “Avşar gibi ünlü bir sanatçımızın aday adayı olması bizleri mutlu eder. Bodrum’u çok yönlü kucaklayacak, sevecek, sorunlarına sahip çıkacak bir aday çıkartacağız” dedi. Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan ise “Sayın Avşar bence sanatına devam etmeli. Bodrum’da tatil yapmakla başkan olmak arasında çok fark var” görüşünü dile getirdi.

AKP’nin yerel seçimlerde göstereceği flaş adaylar arasında futbolcu Hakan Şükür ve Ümit Davala'nın yanı sıra sinema sanatçısı Hülya Avşar’ın adının geçmesi tatil cenneti Bodrum’da bomba etkisi yarattı. Tatillerini sık sık Bodrum’da geçiren Avşar kızına AKP teşkilatından yeşil ışık yandı. AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Hülya Avşar’ın ilçe teşkilatına herhangi bir kaydı ya da adaylık konusunda başvurusu bulunmadığını belirterek, “Hülya hanım sevilen sayılan bir sanatçı. Bodrum için henüz kesin adayımızı açıklamadık. Adayı açıklamamız ocak ayının başlarını bulabilir. Bodrum için açıklayacağımız belediye başkanı adayı, Bodrumlular'ı seven, herkesi kucaklayan, sevgi dolu ve çalışkan biri olmalı. Hülya Avşar da her vatandaşımız gibi partimizden aday adaylığını açıklayabilir” dedi.

‘BAŞKANLIĞI BOŞVER, GEL TATİLİNİ YAP’

İki dönemdir Bodrum Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP’li Mazlum Ağan da Avşar’ın adaylığı konusunu “hayırlara vesile olsun” diye değerlendirdi. Ağan, şöyle konuştu:

“Hülya hanım sevilen sayılan bir sanatçı. Ancak Bodrum için belediye başkanlığına aday olursa yazık olur. Bodrum’da hangi partiden olursa olsun seçim yarışını kazanabileceğini sanmıyorum. Avşar sanatına devam etsin. Çünkü kamusal alanda hizmet etmek, farklı yetenekler ve meziyetler ister. Gelsin tatilini yapsın, sanatla ilgili fikirleri varsa söylesin ama bu yarışa girmesin, yazık olur. Tam on yıl Bodrum’u televole kültüründen uzaklaştırıp tarihi, kültürel kimliğini bulması için uzun uğraşılar verdik. Uluslararası bale ve film festivalleri düzenledik. Bundan sonra da Bodrum’u magazinleştirmek değil, 5 bin yıllık geçmişe sahip antik bir kent kültürü ile anılmasını sağlamak istiyoruz.”

TURİZMCİ CİDDİYE ALMADI

Turizmciler ise Avşar’ın adaylığını ciddiye almadı, iddiaları magazin ve şov olarak değerlendirdi. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin yönetim kurulu üyesi ve turizmci Galip Gür, “Avşar’ın adının Bodrum Belediye Başkanlığı için geçmesi sanırım şaka. Bodrum’un soruları magazinleştirilemeyecek kadar önemli. Hülya Avşar aday adaylığını açıklarsa benim için büyük sürpriz olur. Seçimi Bodrum’da kazanabileceğini sanmıyorum. Ama Bodrum ile ilgili projelerini görmek gerekir” dedi.

SENAR’IN KIZINDAN DESTEK YOK

Bodrum’da yaşamını sürdüren Türk sanat müziğinin duayenlerinden Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye Işıl ise Avşar’ın belediye başkanlığını kazanabileceğine ihtimal vermediğini söyledi. Feraye Işıl, şunları söyledi:

“Bodrum dünyanın turizmde gözde merkezlerinden biri. Dışa dönük sanat etkinlikleri, uluslararası festivaller ve etkinliklerle adını son yıllarda iyice duyurdu ve dünya markası haline geldi. Ancak AKP’den aday olacak Avşar buradan oy alamaz ve seçilemez. CHP’den olursa bir sanatçı olarak desteklerim. Ancak yine de sadece tatil amaçlı Bodrum’a gelen ve kentin sorunlarını bilmeyen, iyi tanımayan Avşar’ın başarı şansını çok az olarak görüyorum. Çünkü Bodrum’un sorunları tatilde fark edilemeyecek kadar büyük.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!