İncil dağıtan G.Afrikalılar gözatına alındı

Güncelleme Tarihi:

İncil dağıtan G.Afrikalılar gözatına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2008 16:46

RİZE’de, Güney Afrika Cumhuriyeti uyruklu bazı kişilerin ev ve işyerlerinin önüne gizlice İncil ve Hristiyanlıkla ilgili CD’ler bıraktıkları saptandı. Gözaltına alınan 2 kişi savcılıkca serbest bırakıldı.

Son günlerde bazı ev ve iş yerlerinin önüne bırakılan paketlerden İncil ve Hıristiyanlığın konu edildiği film CD’lerinin çıktığı yönündeki ihbarı değerlendiren Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güney Afrika Cumhuriyeti uyruklu 2 kişiyi İncil dağıtırken gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda grubun 12 kişi olduğu ve kent merkezinde bir otelde kaldıkları, ev ve iş yerlerine İncil ve Hristiyanlıkla ilgili kayıtlar bulunan CD’lerin yeraldığı paketler bıraktıkları belirlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İncil dağıtırken gözaltına alınan iki kişinin Cumhuriyet Savcılığı’nca, suç unsuru olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığını söyledi.

Bu arada işyerinin önüne İncil bulunan bir paket bırakılan Ali Korkmaz, sabah geldiğinde paketi gördüğünü, içinden İncil ve CD’ler çıktığını belirterek, “Bazı komşulara da bırakılmış. Evlere bırakıldığını da öğrendik. Hıristiyanlığı tanıtmak istiyorlar. Müslümanların bu tahriklere aldırış etmemesi gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!