Öcalan'a saz, PKK'lılara İngilizce kursu

Güncelleme Tarihi:

Öcalana saz, PKKlılara İngilizce kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 13:53

Abdullah Öcalan'ın talep etmesi halinde kendisine ud ve saz imal etme ve çalma kursu verilecek. Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde bulunan PKK'lılar da İngilizce kursu açılmasını istedi. İstekleri kabul edilen PKK'lıların kursu gelecek ay başlayacak.

Haberin Devamı

YENİ MAHKUMLAR HAZİRAN'DA GELECEK

İmralı Adasındaki inşaatların tamamlanması Mayıs ayını bulacak. Haziran ayından itibaren hükümetin uygun bulması halinde Apo'ya komşu olacak mahkumlar gönderilecek.

İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın psikolojik sıkıntıdan kurtarılması için F tipi cezaevlerinde ki uygulamaların bir kısmı yürürlüge konulacak. Talep etmesi halinde saz, ud imalatı ve bunların çalınması, bilgisayar kullanımı ve yabancı dil kurslarından yararlanabilecek.

İmralı Adası'nda yapılan küçük ölçekli cezaevinin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması öngörüldü.  Adalet Bakanlığı'nın uygun bulması halinde Haziran ayından itibaren İmralı Adasına mahkumların gönderilmesine başlanacak. Bunların seçiminin nasıl olacağı konusunda sivil makamların, askeri yetkililerle yapacağı temaslardan sonra belirlenecek.

Haberin Devamı

PKK'LILARA İNGİLİZCE KURSU

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Yalnızlıktan sıkılan Abdullah Öcalan'ın, istemesi halinde F Tipi cezaevlerinde açılan kurslara da katılabileceğini belirten yetkililer, F tipi cezaevlerinde saz, ud imalatı, bunların çalınmasının da yer aldığını söylediler.

Ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılan ve Öcalan'a karşı çıkışlarıyla bilinen Şemdin Sakık da, açılan resim kursuna katılmış ve sergi açmıştı.

BİLGİSAYARI DA VAR

Sakık'ın, disiplini bozucu davranışlarda bulunmaması üzerine odasına televizyon konulduğunu belirten yetkililer, Şemdin Sakık'ın, mektup arkadaşı Tuncer Günay tarafından alınan bilgisayarın kullanımına da izin verildiğini söylediler.

Abdullah Öcalan'ın eskiye göre daha asabi davranışlar sergilediğini, bazı konuları avukatına söylemekle tehdit eder bir tavır sergilediğini belirten Adalet Bakanlığı yetkilileri, bu konuda tutanaklar da bulunduğunu kaydettiler.

 Ankara Sincan 2 Numaralı F Tipi Cezaevinde yatan PKK'lı hükümlüler de, cezaevi yönetimine başvurup diğer kursların yanı sıra İngilizce kursu açılmasını istediler. PKK'lıların bu isteği uygun bulundu ve küçük gruplar halinde İngilizce kurslarına da önümüzdeki ay başlanması planlandı. Kurs için Halk Eğitim Müdürlüğü görevlendirme yapacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!