PKK'da rant çatışması

Güncelleme Tarihi:

PKKda rant çatışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 10:48

Yurt içi ve yurt dışında aralıksız sürdürülen operasyonlar nedeniyle otorite boşluğu yaşanan, yolsuzluk, cinsel taciz, örgütün paralarıyla kaçma ve teslim olmalar nedeniyle büyük çalkantılar yaşayan terör örgütü kadroları arasında son olarak da rant paylaşımı nedeniyle iç çatışma yaşandı. Başkale ilçesinde örgüt mensupları arasında çıkan çatışmada ölü ve yaralıların bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, finansman krizini aşmak için uyuşturucu ticareti ve mazot kaçakçılığına ağırlık veren terör örgütünün, İran'dan
Türkiye'ye yönelik kaçakçılık faaliyetlerinin sorumlusu “Rojhat” kod adlı Nizamettin K'ya bağlı iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Mahmutabad köyü kırsalında iki terörist grup arasında yaşanan silahlı çatışma, köylüler arasında korkuya neden oldu. Güvenlik güçlerinin bölgeye intikal etmeleri üzerine, teröristlerin İran'ın Salmas bölgesine kaçtıkları belirlendi. Ancak teröristler arasında yaşanan rant kavgasının İran'ın Salmas bölgesindeki Keykan köyü kırsalında da sürdüğü iddia edildi.

Öte yandan, güvenlik güçlerinin, çatışmanın meydana geldiği bölgede yaptığı arama tarama faaliyetlerinde yerlerde yoğun kan izine rastlandı. Teröristlerin, çatışmada ölen veya yaralanan arkadaşlarını İran'a götürdükleri sanılıyor.

Terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren İran güvenlik güçleri, bir süre önce Salmas bölgesindeki Cander köyü kırsalında yaptıkları arazi taraması sırasında bir mağarada 6 teröristin cesedini buldular. Yapılan araştırma sonucu, örgüt mensuplarının rant kavgası yüzünden iç çatışma yaşadıkları ortaya çıkmıştı.

İran'da faaliyet gösteren “Türkiyeli” ve “Suriyeli” olarak adlandırılan kadrolar arasında rant kavgası yaşandığını belirten terör uzmanları, Cander köyündeki çatışmada Suriye kökenli “Muto” kod adlı teröristin, örgütün uyuşturucudan sağladığı yüklü miktardaki paralarla birlikte bir mağarada gizlenen Türkiyeli “Salih”, “Baran”, “Devrim”, “Hüseyin”, “Rubar” ve “Tekoşer” kod adlı örgüt mensuplarını öldürdüğünü belirlemişti. Olayın ardından Murat Karayılan tarafından bölgeye gönderilen “Yılmaz” kod adlı tetikçi de Kızılkent bölgesinde gizlenen “Muto” kod adlı örgüt sorumlusunu öldürmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!