Erivan’a THY seferi

Güncelleme Tarihi:

Erivan’a THY seferi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Ermenistan’la başlatılan sürece katkı için THY’nin İstanbul’dan Erivan’a tarifeli sefer düzenlemesi düşünülüyor. Ancak bu uygulama için Azerbaycan’ın tepkisinin de değerlendirileceği belirtildi.

ANKARA’nın Ermenistan’la başlatılan yeni sürece ivme kazandırmak için THY, İstanbul-Erivan arası tarifeli sefer düzenlemeyi planlıyor. Kaynaklar, bu planın gerçekleşmesinin Ermenistan’ın, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerindeki tutumuyla doğrudan bağlantılı olacağını belirtiyorlar. Ankara’nın düşüncesiyle ilgili Azerbaycan’ın vereceği tepkinin de önemine dikkat çeken kaynaklar, "Ortada alınmış somut bir karar yok. Konuyu şimdilik fikir jimnastiği bazında değerlendirmek gerekir" diyorlar.

Üçlü görüşme Bakü’de

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan arasındaki üçlü görüşmenin ikincisinin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla bugün Bakü’ye gidiyor. Babacan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov’a, İstanbul’da Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile yaptığı görüşmede, 4-5 Aralık’ta Helsinki’deki AGİT Dışişleri Bakanları Zirvesi sırasında "üçlü toplantıların devamı" için mutabık kaldıklarını hatırlatacak. Babacan, Memedyarov’dan toplantıya katılmasını isteyecek. Üçlü toplantının ilki geçen Eylül ayı sonunda BM Genel Kurul çalışmaları sırasında New York’ta gerçekleşmişti. Babacan’ın, Helsinki’de üçlü toplatınının dışında Ermeni Bakan Nalbantyan’la ikili bir görüşme yapması da öngörülüyor.

AGİT de görüşecek

AGİT Zirvesi sırasında Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan’la ilişkileri açısından önem taşıyan Yukarı Karabağ sorunu da ihtilafların çözümünü hedefleyen uluslararası diyalog platformunda ele alınacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!