Serbest bırakılan Mahmut Öztürk ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Serbest bırakılan Mahmut Öztürk ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 07:53

“Ergenekon” davasının önceki günkü duruşmasında tahliye edilen emekli Astsubay Mahmut Öztürk, tahliye kararının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Öztürk, Şişli'deki Doğu Akdeniz Hukuk Bürosunda düzenlediği basın toplantısında, cezaevinde olduğu süre içinde en fazla 3 kişinin tutulduğu koğuşlarda kaldığını belirterek, davanın tutuklu sanıklarından Muzaffer Tekin, Erol Ölmez, Adnan Akfırat ve Fikri Karadağ gibi isimlerle aynı koğuşta bulunduğunu kaydetti.

Duruşmalar başlamadan önce bu davanın 23 sanığının Tekirdağ Cezaevi'nde, diğer 23 sanığın ise Kandıra ve Edirne'deki cezaevlerinde tutulduğunu anlatan Öztürk, duruşmalar başladığında Silivri Cezaevine nakillerinin yapıldığını, duruşmaya gidip geldikleri sırada otobüste diğer sanıklarla tanışma imkanı bulunduklarını belirtti.

Öztürk, oradaki insanlar arasında çok büyük kültür farkı olduğunu dile getirerek, normal hayatta asla bir araya gelemeyecek insanların orada buluştuğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Cezaevinde tanıdığı insanlardan çok azıyla normal yaşamda görüşeceğini ifade eden Öztürk, görüşeceği kişiler arasında Doğu Perinçek, Kemal Kerinçsiz ve Adnan Akfırat'ın yer aldığını bildirdi.

Gazetecilerin, “cezaevindeyken gazeteleri takip edip etmediklerini” sorması üzerine Öztürk, her gün 14 farklı gazete okuduğunu, “ancak bazı gazetelerin bu davayla ilgili kendi haklarında yalan yanlış haberlere yer verdiklerini”, bunun için de psikolojilerinin bozulmaması amacıyla bunları okumadığını söyledi.

Öztürk, “Serbest kaldığınız ilk günü nasıl geçirdiniz?” sorusunu, “İlk gün, cezaevine girmeden önceki normal bir gün gibi geçti. Sadece cezaevinde kaldığım için biraz unutkanlık oluşmuş, bazı isimleri ilk anda hatırlamıyorum” şeklinde yanıtladı.

“Cezaevinde kötü muameleyle karşılaşıp karşılaşmadığı” sorulan Öztürk, herhangi bir olumsuz muameleyle karşılaşmadığını, ancak cezaevi kurallarına tam olarak uyduğunu söyledi.

Öztürk, “cezaevindeki askerlerin kendilerine nasıl hitap ettiği” sorusunu da “Kesinlikle 'komutanım' şeklinde bir hitap yoktu. Oradaki herkes, bütün paşalar isimleriyle çağrılırdı” karşılığını verdi.


Tahliye edilmeyi bekleyip beklemediği sorulan Öztürk, “Tahliye benim için çok sürpriz olmadı, bunu bekliyordum” dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, “Cezaevindekilere ne masaj vereceksiniz?” sorusunu da “Hiç ümitlerini kaybetmesinler. Hukuk işlediği sürece ümitlerini yitirmesinler” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!