Ve o köpek bulundu - Hürriyet
Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 10:08

 ADnet  
Reklam için
ÜYE GİRİŞİ / ÜYE OL
BENİM SAYFAM
GÜNDEM
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
PLANET
EKONET
PİYASANET
IMKB 59657
DOLAR 1.7550
EURO 2.3310
€ / $ 1.3246
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR SANAT
SİNEMA
ASTROLOJİ
TV REHBERİ
EN İYİ ON
YAZARKAFE
SERVİSLER
BİLGİ YARIŞMASI
ANKETLER
AT YARIŞI SONUÇLARI
İDDAA PROGRAMI
CANLI MAÇ SONUÇLARI
MIND
CANLI MAÇ ANLATIMI
BENİM SAYFAM
BUMERANG
HÜRLİST
SOSYAL İLANLAR
HABER ALARMI
EKRAN KORUYUCU
OYUN
YENİBİRİŞ
HÜRRİYET EMLAK
HÜRRİYET OTO
HÜRRİYET EĞİTİM
HÜRRİYET KAMPÜS
GAZETE SERİ İLANLAR
HÜRRİYET KIYASLA
YAKALA.CO
HÜRRİYET AİLE
TİPEEZ
vimjo alışveriş
SAYISAL LOTO 24/12/2011
21 - 23 - 26 - 31 - 39 - 47
ŞANS TOPU 20/04/2011
9 - 14 - 21 - 23 - 25 - 5
SÜPER LOTO 09/02/2012
19 - 20 - 29 - 33 - 34 - 52
>> On Numara Sonuçları
ANA SAYFAM YAP
FAVORİLERİME EKLE
GAZETE-BÖLGE EKLERİ
KELEBEK
CUMA
CUMARTESİ
PAZAR
SEYAHAT
OTO YAŞAM
HÜRRİYET IK
ANKARA
EGE
KURUMSAL
HÜRRİYET KURUMSAL
İNTERNET GRUBU
REKLAM
BİZE ULAŞIN
KÜNYE / İLETİŞİM
UNICEF Kartları ve Hediyelikler
Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Ve o köpek bulundu

19 Kasım 2008
Murat ÇAĞLAR / VAN,(DHA)
Ve o köpek bulundu
VAN'da bir otomobilin çapması sonucu iki ayağı kırılan, vatandaşların haber vermesi üzerine de çöp ekiplerinin acımasızca çöp kamyonuna attığı yaralı köpek nihayet bulundu. 6 gün önce adeta işkence edilircesine kürekle bir çöp kamyonuna atılan yaralı köpek, belediyenin oluşturduğu bir ekip tarafından 3 gün önce bulunup Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Felç kalma ihtimali yüksek olan köpek, yapılacak olan fizik ve akapuntur tedavilerinin ardından kırık olan arka iki ayağını monte edilecek tekerlekli bir araçla kullanabilecek. Öğretim üyelerinin seferber olduğu köpeğe şimdiye kadar 2 bin YTL harcandı.

HABERİMİZDEN ÖNCE ÇÖP KAMYONUNA ATILDI / İŞTE O FOTOĞRAFLAR

 

HABERİMİZDEN SONRA SÜNGER YATAKLA TAŞINDI / İŞTE O FOTOĞRAFLAR

 

Fatih ÇEKİRGE

SERİ VAHŞET 

Bu hafta Van Belediyesi içimizi acıttı.

Araba çarpınca köpeğin arka bacakları kırılmış. Mahalle sakini 2 gün beslemiş. Sonra belediyeyi aramış... Belediye de çöp kamyonunu göndermiş...

Çöp... Ve işte vahşetin fotoğrafı...

Uzun süre bakamadım bu fotoğraflara.

Sonunda ibret olsun dedim...

Öylece yazıyorum bu vahşeti... İnsanın alçalmasını...

En kötüsü de ne biliyor musunuz?

İnsan vahşi olabilir. Katildir. Doğuştan kötüdür. Sonradan olmuştur. Örneğin ABD'de seri katil cinayetleri vardır.

Adam bile bile öldürür, acı çektirir.

Ama bilir ne yaptığını. Bilinçlidir yani...

http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=6822861Peki ya bu...

İşte en kötüsü bu... Vahşetin vahşet olduğunu bilmiyor... Onun için bu yaptığı normal yani...

Bakın boğazından telle bağlayıp kaldırdığı köpeği, elinde sigarası, gülerek götürüyor.

Seri katil yakalanır biter...

Peki ya bu seri vahşet ne olacak?

17 KASIM 2008 - PAZARTESİ

Van-Başkale karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu iki ayağı kırılan ve sokak ortasında kalan bir köpek, vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca beslenip sahip çıkılmıştı.  Sürünerek dolaşabilen ve çevredeki çocuklar tarafından sürekli rahatsız edilen köpeğin acısını daha fazla görmek istemeyen vatandaşlar, belediye ekiplerine haber verdi. 3 gün aradan sonra olay yerine gelen Belediye Temizlik İşleri ekipleri, yaralı köpeğin boyunan kablo bağlayarak, adeta işkence edercesine yerde sürükleyerek vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöp kamyonuna atmıştı. Bu görüntülerin basında çıkması ise büyük etki yaratmıştı. Bunun üzerine de Van Belediyesi ekipleri seferber olmuştu.


Van Belediyesi ekipleri tarafından kentin her noktasında aranmaya başlanan yaralı köpek, 3 gün önce bulundu.  YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürülen köpeğin burada yapılan tedavilerinin ardından da iki ayağı ve belinin kırık olduğu anlaşıldı. Hayvan Hastanesi'nde konuyla ilgili her klinikten öğretim üyelerinin seferber olduğu köpeğin arka ayaklarını kullanması da zaman alacak. Van Belediyesi, Veteriner Hekim Gürgin Bilici'yi YYÜ Hayvan Hastanesi'ne göndererek köpeğin sağlık durumunu takibe aldı. Köpeğin tedavisini yapan YYÜ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını söyledi.


KÖPEĞE AKAPUNKTUR VE FİZİK TEDAVİ UYGULANACAK


Bel ve arka iki ayağındaki kırıklar yüzünden felç kalma olasılığının yüksek olduğu belirlenen köpek için, YYÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Alkan ile YYÜ Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, ve ekibi büyük çaba gösteriyor. Cerrahi müdahalesi yapılamayan köpeğe fizik tedavi ve akupunktur tedavisi uygulanacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Lokman Aslan, hayati tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Bel ve ayaklarında kırıklar var. Felç olma ihtimali yüksek. Bundan dolayı cerrahi müdahale değil, rehabilitasyon tedavisi yapacağız. Yani felç tedavisi uygulanacak. İlk olarak kırıklardan dolayı yaralı bölgeler tedavi edilecek. Fizik ve akupunktur tedavisinin ardından arka iki ayağını kullanabilmesi için araba alınması gerekecek. Şimdiye kadar 2 bin YTL para harcandı" dedi.


BASIN BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ


Köpeğin bulunup tedavi altına alınmasının ardından belediyenin köpeği ziyaret edeceğini duyan basın mensupları hastaneye akın etti. Bir anda ilgi odağı olan yaralı köpek, veterinerler tarafından sünger bir yatak üzerinde muayenehaneye getirildi. Yrd.Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından muayene edilen köpeğe basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Bol bol fotoğrafı çekilen köpeğin artık sağlıklı gözüktüğü de dikkat çekti.

 

Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 3 / 36     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
HANDE T 19/11/2008 - 19:13
HURRIYET BASTA OLMAK UZERE DIGER BUTUN MEDYA MENSUPLARI SAYESINDE BU BASARI KAZANILMISTIR.BIR SURU AC INSAN VAR DEMEYIN NE OLUR!HAYVANI,CANLIYI SEVEN MERHAMET DUYGUSUNA SAHIPTIR VE DIGER INSANLARIN DA HAKKINI YEMEZ, ONLARA ZARAR VERMEZ!CANLIYI SEVEN HERKESI SEVER,KORUR!HURRIYET'E CANDAN TESEKKURLER!
Çok İyi %55 İyi %11 Normal %11 Kötü %11 Beğenmedim %11
tolga kayıran 19/11/2008 - 17:41
NE KADAR TATLI SEVİMLİ DOSTUM.ONA BUNU YAPANLARIN YANINA KALMASIN Kİ TEKRAR YAPMAYA KALKANLARA İBRET OLSUN.
Çok İyi %42 İyi %14 Normal %14 Kötü %14 Beğenmedim %14
tugba aydın 19/11/2008 - 17:39
allah sizden razı olsun bu haberi okuyunca çok üzülüp ağlamıştım içime yara olmuştu resmen sizin gibi insanlar olduğu sürece hayattan umudumu kesmem ben.sağolun
Çok İyi %50 İyi %10 Normal %10 Kötü %10 Beğenmedim %20
Bu haberin diğer yorumcuları
Burcu Baran
tülin erdoğdu
Meral Mani
tolga kayıran
elçin çolak
Gül ERTUĞRUL
murat inan
Ata Demir
Zafer Özkün
bursa konuşuyor
Guven Guven
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 36     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH