Edremit Körfezi'nde tedirginlik

Güncelleme Tarihi:

Edremit Körfezinde tedirginlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 12:55

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde üç günde iki caretta caretta ve bir yunusun ölü olarak karaya vurması tedirginlik yarattı.

Edremit Körfezi’nin Küçükkuyu sahillerindeki ilk ölüm olayı önceki gün 11 Kasım Salı günü meydana geldi. Kadırga Koyu'ndaki Troy Otel'in sahiline yaklaşık 110 kilo ağırlığında ölü caretta caretta vurdu. Troy Otel sahibi Ruhi Tütüncüoğlu, vücudunda yara ve bere olmayan deniz kaplumbağasının yönünü şaşırıp Edremit Körfezi'ne girdiğini ve yalnız kalınca da intihar etmiş olabileceğini söyledi.
Dün akşam saatlerinde de bu kez Küçükkuyu Beldesi Limantaşı Mevkii'nde sahilde 2 metre boyunda ölü bir yunus bulundu. Sol gözünün yanından kan akan yunusun nasıl öldüğü kesin olarak belirlenemedi.

Son olarak bu sabah da Küçükkuyu Liman ağzında yaklaşık 40 kilo ağırlığında yavru bir caretta caretta bulundu. Balıkçılar canlı olabileceğini düşündükleri yavru deniz kaplumbağasını bir tekneye alarak kıyıya çıkardı. Yapılan incelemede ölü olduğu belirlenen caretta carettanın vücudunda yara izine rastlanmadı.

Küçükkuyu sahillerinde son üç gün içinde 2 caretta carettayla 1 Yunusun ölü olarak karaya vurması tedirginlik yarattı.
Küçükkuyu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Tosun da nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının ölmesine çok üzüldüklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!