Dengir Mir Mehmet Fırat görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Dengir Mir Mehmet Fırat görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 18:30

AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapıldı.

Haberin Devamı

AKP'nin iki numaralı ismi Dengir Mir Mehmet Fırat parti başkan yardımcılığı görevinden alındı. Yerine Abdülkadir Aksu atandı.

AKP MYK ardından alınan bilgiye göre görev değişikliğine Fırat'ın rahatsızlığı neden oldu. Ancak Fırat, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığı iddiaları üzerine çok yıpranmıştı.

Alınan bilgiye göre, Abdülkadir Aksu, Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yerine Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Şaban Dişli'den boşalan Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Bülent Gedikli getirildi.

Gedikli'den boşalan Mali ve İdari İşler Başkanlığı'na Balıkesir Milletvekili Edip Uğur atandı.

TOPLANTI SONRASI "DEĞİŞİKLİKLER OLAĞAN" AÇIKLAMASI

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), toplantısında, son gelişmeler ile yürütülen politikaların değerlendirildiği belirtilerek, “AK Parti insanımızı hayatın her alanında en ileri standartlarına kavuşturmayı hedefleyen değişik ve gelişim politikalarını sürdürecektir” denildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 4,5 saat süren toplantıdan sonra yapılan basın açıklamasında son iç ve dış gelişmeler ile yürütülen çalışma ve politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

ABD başkanlık seçiminin sonucu ve muhtemel dış siyasete etkileri, iç güvenlik sorunları, önlemler, sosyal politika, küresel ekonomik krizdeki son durum ve Türkiye'ye etkilerinin yönetilmesi konusunda MKYK'da sunumlar yapıldığı ifade edilen açıklamada, yaklaşan yerel seçim hazırlıkları, teşkilat çalışmaları ve Meclis'teki AKP Grubunun çalışmaları hakkında birim başkanlarının kurul üyelerine bilgi sunduğu kaydedildi.

MKYK üyelerinin bu alanlarda son gelişmeler ve parti politikalarına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiği ifade edilen açıklamada, “AK Parti kurulduğu günden bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da iç ve dış gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirerek aziz milletimizin ihtiyaç, talep ve beklentileri doğrultusunda insanımızı hayatın her alanında en ileri standartlara kavuşturmayı hedefleyen değişim ve gelişim politikalarını sürdürecektir” denildi.

Haberin Devamı

Bu arada MKYK bitiminde AKP Genel Merkezi'nden ayrılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gazetecilerin soruları üzerine parti organlarında yapılan değişimlerin olağan bir gelişme olduğunu belirterek, “Siyasi partilerde görevler geçicidir. Biz bir aileyiz. Aile içinde değişiklikler olur” dedi.

"PARTİMİZDE DENGEYE DAYALI GÖREVLENDİRME YAPILMAZ"

AKP'li Nihat Ergün toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) değişikliğin Dengir Mir Mehmet Fırat'ın DTP'li milletvekilleri ile yediği yemek ve CHP'li Kılıçdaroğlu'nun iddialarından bağımsız bir değişiklik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, Şaban Dişli'nin görevinden ayrılmasının ardından bir görev değişikliğinin gerektiğini ifade ederek, Dişli'den boşalan yere Bülent Gedikli'nin, Gedikli'den boşalan yere ise Edip Uğurlu'nun getirildiğini söyledi.

Dengir Mir Mehmet Fırat'ın “sağlık sorunları” nedeniyle “görevinden affını istediğini” belirten Ergün, Fırat'ın yerine de Abdülkadir Aksu'nun getirildiğini anımsattı.

Fırat'ın görevden ayrılmasını DTP'li milletvekilleri ile yediği yemek ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgisi bulunmadığını söyleyen Ergün, “Bunlardan bağımsız bir şekilde tartışmalar olurken partimizin MYK ve MKYK'sında bu iddialara yönelik herhangi bir müzakere ve tartışma olmamıştır. Bu değişiklik onlardan bağımsız bir değişikliktir. Tamamen açıklandığı sebeplerdendir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ergün, bir gazetecinin görev değişikliğinin parti içindeki dengeleri değiştirip değiştirmeyeceğini sorusuna “Partimizin görevlendirmelerinin bir dengeye dayalı görevlendirme olduğunu düşünmüyorum. Bu görevlendirmeler o işi yapacak arkadaşlarla ilgili değerlendirmedir. Dengir Bey bugüne kadar görevini çok iyi bir şekilde yerine getirdi. Abdülkadir Bey de en güzel şekilde yerine getirecektir” yanıtını verdi.

Nihat Ergün, “Hükümet'te değişiklik olacak mı?” sorusu üzerine, Hükümet'te bir değişikliğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarrufunda bir konu olduğunu ifade etti. Ergün, zamanlamanın ve hangi sebeple Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapacağı konularının Başbakan Erdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da Mehmet Mir Dengir Fırat'ın “sağlık sorunları” nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirtti.

Fırat'ın AKP'nin kurucularından olduğunu ifade eden Bağış, “Fırat çok sevdiğimiz, saydığımız bir abimizdir. Yine görev yapacaktır. Görevi devralan arkadaşımız yine kurucularımızdandır. AK Parti her zamankinden daha güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde... Kimsenin bundan şüphesi olmasın” diye konuştu.

Bu arada Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik de AKP Genel Merkezi'ne geldi.

Başbakan Erdoğan'a Irak'la ilgili bilgi vermeye geldiğini söyleyen Özçelik, yaklaşık bir saat kaldığı AKP Genel Merkezi'nden İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile ayrıldı.





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!