Büyük kayıp her zaman ilk temastan

Güncelleme Tarihi:

Büyük kayıp her zaman ilk temastan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 00:00

Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda Başbakan Erdoğan’a verilen brifingde, 4 aylık komando eğitiminin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

En büyük kaybın teröristlerle ilk temasta verildiğini belirten askerler, ikinci kaybın da mayınlar ve bubi tuzaklarından kaynaklandığını söylediler.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na yaptığı ziyarette askerler, en çok şehidin, teröristlerle ilk temasta verildiğini belirterek, 4 aylık komando eğitiminin çok önemli olduğunu söylediler. Askeri kanattan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun, hükümetten ise Erdoğan’ın yanı sıra 4 bakanın bulunduğu ziyarette, askerler şu değerlendirmeleri yaptı:

Başka yöntem yok

’4 aylık çocukları alıp teröristin karşısına çıkarıyorlar’ eleştirisi haksızlıktır. Çünkü, burada çok iyi bir eğitim verildikten sonra bu çocuklarımız göreve gönderiliyor. Ancak doğaldır ki araziye çıkan askerlerimiz çok tehlikeli bir görev yapmaktadır. Arazi araması yapmak dışında seçenek yok. Bu aramalarda terörist bir mağarada, bir çalılığın arkasında, bir kayanın gerisinde gizleniyor. İşte onların bu konumu nedeniyle en çok şehidimizi bu ilk temaslarda veriyoruz. Bu temaslar ve aramalar konusunda da askerlerimiz çok titiz ve dikkatli davranıyorlar. Temas sonrası aldığımız sonuçlar ise çok başarılı. Burada uygulanabilecek başka bir yöntem yoktur.

Bubi tuzakları

Şehit verilmesinde mayınlar veya insan eli ile yapılan patlayıcılar ikinci en büyük neden. Mayınlar malum, teknik. İnsan eli ile yapılanlar ise daha çok insanın temasta bulunduğu ambalajlar kullanılıyor. Kimi yerde bir konserve kutusu, kimi yerde bir torba, kimi yerde pet şişe, kimi yerde uzaktan kumandalı düzenek veya bu tarzda, bubi tuzağı benzeri patlayıcılar. Bunlarla da ancak dedektörlerle ve daha çok dikkat ederek mücadele yoluna gidiliyor. Buna rağmen şehit verdiğimiz ortada.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!