Eylem için il il dolaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eylem için il il dolaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2008 16:36

DTP'nin Van ve Hakkari'deki eylemlerinde aynı kişiler görüldü. Eylem için il il dolaşanların bazıları örgütün dağ kadrosuyla yakın ilişkili kişiler.

Haberin Devamı

VAN'DA ÇIKAN OLAYLARDAN FOTOĞRAFLAR

Saygı Öztürk YAZIYOR

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Diyarbakır, Van ve Hakkari'daki gösterileri, eylemcilerin bazılarının il il dolaştığını ortaya koydu. PKK'nın dağ kadrosuyla yakın ilişki içinde oldukları belirlenen kişilerin, halkın güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesi için öncülük yaptıkları belirlendi.

BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, eylemleri yönlendiren kiÅŸilerin il il dolaÅŸtığı bilgisi verildi. Eylemlerin artmasının bir baÅŸka nedeninin de, yerel seçimler öncesi halk üzerinde ki baskıların artmasının hesaplandığı kaydedildi. Eylemcilerin sayılarının az olmasına raÄŸmen, bunların sanki o il'de çok büyükmüş gibi gösterilmesinden de yakınıldı.   Â

Haberin Devamı

Vali: Sayıları 300'ü geçmez

Van Valisi Özdemir Çakacak, Van'da DTP'lilerin gösterilerinin ve araçların yakılması olayının DTP il binası çevresinde meydana geldiğini belirtti, "görüntülere bakılırsa sanki tüm Van'da bu gösteriler oluyor. Gerçek o şekilde değil. Eylemcileri sayısı 250-300 kişiyi geçmez. Her zaman olayları çıkartan, eylemlere katılanlar da genelde aynı kişiler" dedi.

Vanlıların, terör olaylarıyla anılmasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden Vali Çakacak, Güneydoğu'da okul sayısının artırılmasından yasadışı örgüt ve bağlantılı olanların rahatsızlık duyduğunu belirtti. Vali şunları söyledi:

"İnsanlar okumasın, gözleri açılmasın diye uğraşıyorlar. Bindirilmiş kıtalar eylem yapıyor. Ancak üzüntümüz sanki tüm Van bunların kontrolündeymiş gibi bir havanın oluşması. Bu durumdan Vanlılar da rahatsız. Son bir yılda Van'da 72 okul daha açtık. 388 köye şebeke suyu götürdük. Bir zamanlar köyünde içecek su bulamayan vatandaşımızın, şimdi evindeki musluğundan su akıyor. 428 kilometre köy yolumuzu asfaltlandı.

Vali Özdemir Çakacak, yasadışı gösteri yapan, işyerlerinin camlarını kıran, araçları yakan, yasadışı örgütle bağlantılı kişilerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti, kentte her şeyin normal olduğunu, Pazar günü de hiç bir şey olmamış gibi insanların Vanspor maçına akın ettiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Hakkari olayları

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'ye gelişi sırasında da 6 yerde korsan gösteri yapıldığı, bu gösterilere katılanların sayısının toplam sayısının çoğunluğu çocuk olmak üzere 300 civarında olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen raporda yer aldı.

PKK'nın Hakkari il sorumlusu ve bu kişiyle bağlantılı bazı kişilerin geçen hafta gözaltına alınmaları nedeniyle eylemleri yönetecek kimse bulamadıkları belirtilen raporda, eylemleri yönlendirmek için başka illerden gelenlerin de yakın takip altında tutulduğunu kaydettiler. Hakkari'de meydana gelen olaylara katılanların, neler yaptıkları da kameralarla belirlendi ve kamera kayıtları dikkate alınarak gözaltılar başladı.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, olaylarda öğrencilerin öne sürülmesine dikkat çekti ve 72 bin öğrenci ve velisine mektup gönderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!