Yayıncılardan Doğan’a Altın Victoria Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Yayıncılardan Doğan’a Altın Victoria Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2008 00:00

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, entegrasyon ve Türk-Alman dostluğu alanlarındaki hizmetlerinden dolayı, Alman Dergi Yayıncıları Birliği tarafından Altın Victoria (Goldene Victoria) ödülüne layık görüldü. Ödül Aydın Doğan’a Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından 17 Kasım’da düzenlenecek yayıncılar gecesinde törenle verilecek.

Aydın Doğan, Alman Dergi Yayıncıları Birliği (VDZ) tarafından entegrasyon ve Türk-Alman dostluğu alanlarındaki olağanüstü çabaları nedeniyle Altın Victoria Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni, 17 Kasım 2008 tarihinde medya, siyaset, ekonomi ile toplumun önde gelen kişilerin aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 seçkin davetlinin katılacağı Berlin’de düzenlenecek Yayıncılar Gecesi’nde (Publishers Night) gerçekleşecek. Ödülü, Aydın Doğan’a Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble tarafından törenle verilecek.

Aydın Doğan’ın, son olarak 2008 Avrupa Şampiyonası sırasında Türkiye-Almanya arasında oynanan yarı final maçında Alman yayıncılarla birlikte yayınladığı ortak mesajlar, büyük yankı uyandırdı ve geniş kitleler tarafından takdirle karşılandı. VDZ Başkanı Dr. Hubert Burda, "Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında Türk ile Alman taraftarların arasında dostane bir atmosfer oluşmasında, Türk medyasının temkinli haberciliğinin önemli bir katkısı olmuştur. Bu da, toplumumuzda entegrasyonun nasıl başarılabileceğini gösteren büyük bir fırsat oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!