Düşes’i ağlatan görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Düşes’i ağlatan görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2008 00:00

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin eski gelini York Düşesi Sarah Ferguson, kılık değiştirip İstanbul ve Ankara’daki iki Rehabilitasyon Merkezi’ne girdi.

Haberin Devamı

İŞTE YÜREK DAĞLAYAN GÖRÜNTÜLER

Gizli kamerayla çocukların içler acısı durumunu görüntüleyen Ferguson, "Onların dramını görünce çığlık attık" dedi. Utandıran görüntüler 6 Kasım’da İngiliz INT Televizyonu’nda yayınlanacak.

İNGİLTERE Kraliçesi Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew ile evlendikten sonra York Düşesi unvanını alan Sarah Ferguson, İngiliz ITN televizyonunda yayınlanacak "ITN’s Tonight" programı için gizlice geldiği Türkiye’de engelli çocuklara kötü muameleyi TV programı yaptı.

15 yıldır dünyanın her yanında çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için faaliyetlerde bulunan Sarah Ferguson, kılık değiştirerek engelli çocukların kaldığı Ankara ve İstanbul’daki Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait devlet yurtlarına girdi. Gizli kamera ile yurtlardaki içler acısı durumu tespit eden İngiliz düşes, Türkiye’nin imajına da ağır darbe vurdu.

Kızı Prenses Eugene’in eşlik ettiği Ferguson’un 6 Kasım’da yayınlanacak programı dün İngiltere’nin çok satan Daily Mail gazetesinde "Fergie’den çok gizli: York Düşesi Kılık Değiştirerek Türkiye’deki Yetimhanelere Girdi" başlığıyla verdi. İşte gazetenin haberinden ilginç bölümler:

/images/100/0x0/55eaa31bf018fbb8f88d07ad


"York Düşesi koyu bir peruk ve başörtüsüyle kimliğini gizledi. Tespit ettiği şok edici sahneler onu ve kızlarını değişim için savaş vermeye kararlı yaptı".

Ardından haber Ferguson’un ağzından şöyle verildi: "Ankara’daki Saray Rehabitasyon Merkezi’nde yüzlerce kırmızı ve mavi yatakta çocuklar ve gençler ellerinden ya da dizlerinden yatakların metal çubuklarına bağlanmışlardı. Burası bir yetimhane değil, terkedilmiş çocuklar deposuydu. Birçoğuna yerde yatar halde pis koşullarda yemek yedirildiğini görünce çığlık attık. İki kadın bizi görünce çarşafla yüzlerini gizledi. Koku dayanılmazdı. Çocukların çiş bezlerinin parasızlık yüzünden değiştirilmediği söylendi. Ardından Zeytinburnu’ndaki Rehabilitasyon Merkezi’nde 60 çocuğun kaldığı binayı ziyaret ettik. Burada oyuncak yoktu. Elleri kolları bağlanmış bir kız koridorda yatıyordu."

Düşes sözlerini Türkiye açısından üzüntü verici şu sözlerle bitiriyor: "Ankara’daki Saray yetimhanesinde çocukların bağlandığı bezden bir parça aldım. Bunu konuşma yapacağım her yere götüreceğim ve değişim için savaşacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!