'Teşekkürler Sayın Valim'

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Sayın Valim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 14:19

CUMHURİYET'in kuruluşunun 85'inci yılı kutlamalarında Ordu'da düzenlenen resepsiyona Vali Ali Kaban'ın talimatıyla bu yıl köylüler de katıldı. Bazı köylülerin ayaklarındaki kara lastikler ve çamurlu ayakkabılar dikkat çekti. Meyve sularını kadehlerden içen köylülerle yakından ilgilenen Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, “Kendileri valimizin talimatıyla çağrıldı. Onlarla birlikte bu anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık” dedi. İçki servisinin yapılmadığı resepsiyona Vali Ali Kaban'ın türbanlı eşi Neriman Kaban katılmadı. Bazı daire müdürleri ise türbanlı eşleriyle geldi.

Haberin Devamı

RESEPSİYONDAN KARELER

Ordu'da Vali Ali Kaban'ın ev sahipliğinde dün gece yapılan Cumhuriyet Resepsiyonu renkli görüntülere sahne oldu. Grand Tesk Hotel'de düzenlenen resepsiyona Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, İl Emniyet Müdürü Ali Tom, daire müdürleri, bürokratlar, sivil ve askeri diğer görevliler katıldı. Davetliler arasında en çok dikkati ise bu yıl ilk kez resepsiyona çağrılan köylüler çekti. Cumhuriyet Resepsiyonu'na Kabüdüz İlçesi'nin Derinçay Köyü'nden Muhtar Hasan Okutan ile Cemil Tepe, Muammer Okutan, İhsan Çapa, Hasan Gül, Durmuş Okutan, Ayhan Okutan, Arslan Tepe, Saffet Çapa ile Perşembe İlçesi'ne bağlı Efirli Köyü'nden Hüsnü Can, Ordu merkeze bağlı Boztepe Köyü'nden Ahmet Yazar ve Gülyalı İlçesi'nin Turnasuyu Köyü'nden İsmet Çiçek katıldı. Resepsiyonda 12 köylüden bazılarının bere ve kasket takması, bazılarının ayaklarında kara lastik olması, bazılarının da ayakkabılarının çamurlu olması dikkat çekti.

Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, “Valimizin talimatıyla bu yıl ilk kez köylü vatandaşlarımız davet edildi. Seçimde ise merkeze en uzak ilçelerin köyleri seçildi. Davet edilen 12 köylü vatandaşımız geldi. Onlarla birlikte bu anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.
Ordu Valisi Ali Kaban da resepsiyona katılan köylülerin yanına giderek, “Hoşgeldiniz. Sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti. Biz hepimiz bir bütünü
oluşturuyoruz” dedi.

Köylülerden Arslan Tepe, “Hayatımızda ilk kez böyle bir gece yaşadık. Böyle şeyleri televizyondan görüyorduk. İlk kez kadeh kaldırdık. Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu arada resepsiyona Vali Ali Kaban'ın türbanlı eşi Neriman Kaban katılmadı. Türbanlı ve başörtülü olan şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra bazı daire müdürlerinin eşleri de geceye türbanlı geldi.

Bu yıl ilk kez içki servisinin yapılmadığı Cumhuriyet Resepsiyonu'nda konuklara hazırlanan masalarda çeşitli yiyeceklerin yanında sadece su ile meyve suyu ikram edildi. Saat 20.00'de başlayan resepsiyon geceyarısına doğru sona erdi. Resepsiyon sonunda 85'inci yıl pastası Atatürk'ün kendi sesinden 10'uncu Yıl Nutku'nu okunurken, Vali Kaban tarafından kesildi. Vali Ali Kaban, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85'inci yılı dolayısıyla Ordu Valiliği olarak düzenlemiş olduğumuz bu resepsiyona katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Geldiniz, şeref verdiniz. Cumhuriyetimizin ne kadar güzel temelleri olduğunu, bu halka, bu millete dayandığını göstermiş olduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Nice böyle güzel günler, sıkıntısız zamanlar geçirmeyi ülke olarak temenni ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!