Hüseyin Üzmez cezaevinden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Üzmez cezaevinden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 17:23

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesince “çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılandığı davada tahliye edilmesi kararlaştırılan Yazar Hüseyin Üzmez, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevinden çıktı.

Haberin Devamı

HÜSEYİN ÜZMEZ'İN TAHLİYESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

B.Ç. isimli kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yaklaşık altı ay cezaevinde kaldıktan sonra bugün tahliye edilen Hüseyin Üzmez, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nden akşam saatlerinde elinde içersinde eşya bulunan poşetlerle çıktı. Üzmez'i özel otomobil ile eşi Ayşe Üzmez, avukatları beklerken, cinsel istismara uğradığı öne sürülen B.Ç.'nin babası Bekir Ç'de cezaevinin çevresinde görüldü. 

HAC'DA GİBİYDİM

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüseyin Üzmez, "Tahliye olduk. Beraatle çıkacağız inşallah. Adalet yerini buldu. Burası benim için tam bir medresi yusufiye oldu. Sanki hacda gibi yaşadım. Burada herkes görevini yapıyor" dedi. Televizyonda çok sivri sözler söylememesi halinde, kendisini paparazzilerin kralı yapılacağını belirten Üzmez, "Hatırlarsınız Müslüm Gündüz efendi yakalandı. O zaman modacı Neslihan Yargıcı vardı. Kendisi şeyh efendiyi çok seksi bulduğunu söylemişti. Bizi getirip olmadık yerimizden yakaladılar" dedi.

Haberin Devamı

Yaşananlardan dolayı özür dileyeceği hiç kimsenin bulunmadığını, gazetesini çok sevdiğini belirten Hüseyin Üzmez, "Ben Allah'ı seven bir insanım. Allah'ı sevmeyen insanı sevemez. Bir ilahiyatçıyı çıkardılar. O da 'Bunlar küfür işliyor dinden çıkmıştır.' dedi. O ilahiyatçı dangalak kim ise onu bulup mahkemeye vereceğim. Halbuki ben şöyle düşünüyorum. Hz. Peygamberimiz bile altı defa sorulan bir soruya, 'Kulunu ibadetlerinin yanı sıra Allah'ın rahmeti kurtarır' diyor. Bir akım var. Kafa ile Allah'ı bulmaya çalışıyorlar. O kafa ile Allah bulunmaz. Papaz bulunur. Allah ancak teslimiyetle, inançla bulunur. Ben bunun savunucuyum. Bir dangalak çıkmış yağcılık yapıyor. Diyanet işleri bakanı yüce bir insan. Beni yakından tanıyor. Hacda ortalık karışınca beni çağırıyor. Ben yatıştırıyordum. İnsanları seviyorum. İnsanlarda beni seviyorlar. Benim düşmanım yok." dedi.

ALLAH DİYENİN ELİNİ DE ÖPERİM AYAĞINI DA

Açıklamalarında televizyonda çıkan zikir görüntüleriyle ilgili soruyu da yanıtlayan Üzmez, "Zikir görüntülerindeki benim. Onlar Allah diyor. Allah diyeninin elini de öperim ayağını da. Allah demeyene ayağımı bile öptürmem" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yaşadıklarının taktiri ilahi olduğunu belirten Üzmez, B.Ç.'nin ailesinden şikayetçi olmayacağını, onlara kırgınlık duymadığını ve görüşmeye devam edeceğini söyledi. Üzmez kendisinin en büyük düşmanının şeytan ve nefsi olduğunu söyledi. Üzmez, 'Nefsiniz neden düşmanınız?' sorusuna ise, "Bizi kötülüğe sürükleyen kendi nefsimiz değil mi? Nefsine hiç kimse hakim olamaz. Bir ben değilim" yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI BENİ KURTARACAĞINI SÖYLEMİŞ KABUL ETMEDİM

Açıklamalarında cezaevinden kurtarılması için Anayasa'nın 104. maddesini değiştirilmek istendiğini duyduğunu söyleyen Hüseyin Üzmez, "Bunu duyunca çıkmam dedim. Ayrıca reisi cumhurun beni yasal hakkını kullanarak kurtaracağı kulağıma geldi. Söylediler. Anayasa müsait. Buna kimse bir şey diyemez. Ben onun affı ile çıkmayacağını belirtim. Beraat ederek çıkacağımı söyledim. Adalete güveniyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CUMHURİYET BAYRAMINDA BAĞIRA BAĞIRA MİLLİ MARŞIMIZI OKUYACAĞIM

Üzmez yaklaşık 20 dakika süren açıklamalarında,  biri vatan, millet ve dini, diğeri ise devleti olmak üzere iki kırmızı çizgisi bulunduğunu, bu çizgiye dokunanları Allah'ın izniyle çarpacağını belirten Üzmez, "Bunun dışında bir hakikati tanımıyorum. Demokrasiye inanmıyorum. Laikliğe hiç bir müslüman düşman değildir. Kuran'da sizin dininiz size, benim dinim bana der. Bunu Kuran söylüyor. Laikliğin uygulanmasına karşıyım. Batı ülkelerinde olduğu gibi uygulanmasını istiyorum" dedi.

Tahliye edilmesiyle yarın iki bayram birden yaşayacağını açıklayan Hüseyin Üzmez, "Yarın çıkıp milli marşımızı bağıra bağıra okuyacağım" dedi.

Haberin Devamı

HATIRALARINI YAZACAK

Yaşadıklarını cezaevi dahil  'Hayat bir maceradır' adı altında kitap haline getireceğini açıklayan Hüseyin Üzmez, hemşerisi olan Eşref Bitlis'in öldürülmemesi halinde PKK belasının olmayacağını, Ecevit'in öldürüldüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da öldürülmesinden endişe duyduğunu dile getirdi.

Üzmez açıklamalarından sonra eşi Ayşe Üzmez'in kullandığı otomobile binerek Bursa'dan ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!