Kasklı tecavüzcü ödüllü tenor çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kasklı tecavüzcü ödüllü tenor çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 00:00

Ankara’da siyah kask takarak motosikletle takip ettiği 10 kız çocuğuna tecavüz eden kişi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin kadrolu sanatçısı, 31 yaşındaki ödüllü tenor Şahin Ö. çıktı. Parmak izi ve DNA testleri tecavüz delilleriyle uyuşan Şahin Ö. kendisini, "Nasıl olsa kadın olmayacaklar mıydı?" diye savundu.

Haberin Devamı

ANKARA’da polis, çeşitli semtlerde 2008 mayıs ayından itibaren yaşları 10 ila 15 arasında değişen 10 kız çocuğun tecavüz edip kaçan motorsikletli sapığı yakalamak için özel ekip kurdu. Şüphelinin siyah chopper motosikletle, tanınmamak için kafasına siyah kask takarak küçük kız çocuklarını takip ettiğini belirleyen dedektifler, Ankara’da motosiklet ehliyetli 35 bin kişinin bilgilerini tek tek incelemeye aldı.

Çocukların ifadelerinin dışında ellerinde hiçbir delil bulunmayan polis, şüphelinin, küçük çocuklar evlerine girdiğinde su isteme bahanesiyle kapıyı çaldığını, ardından bıçak çekerek çocukları etkisiz hale getirdiğini belirledi. Şüpheli, çocukların ellerini koli bandıyla sardıktan sonra tecavüz ediyordu. Her tecavüz olayında aynı yöntemi kullanan şüpheli, tecavüzü gerçekleştirdikten sonra çocukların ellerini rahat açması için yanlarına bıçak bırakıp kaçıyordu.

Parmak izi ele verdi

15 gün önce yaşanan bir tecavüz olayının ardından sapığın kullandığı siyah renkli motosikletin "Mondial" marka olduğu belirlendi. Ankara’da bu renk ve marka 228 motosiklet vardı. Bir adım daha yaklaşan polis, birçok bölgede ekip bekletmeye başladı. Çankaya’da sıkıştırılan bir şüpheli 15 dakika süren kovalamanın ardından, ara sokaklara girerek kaçmayı başardı. Aynı günün akşamında bir alışveriş mağazasının otoparkında bulunan motosiklet ve kaskta parmak izi incelemesi yapıldı ve önceki olaylarda alınan izlerle benzerlik tespit edildi. Plakasından motosikletin İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ödüllü tenoru 31 yaşındaki Şahin Ö.’ye ait olduğu tespit edildi. Halen uzun dönem askerlik görevini yürüten şüphelinin, bir süre önce askerden kaçtığı ve Çankaya’daki evinde gizlendiğini belirleyen polis, operasyonla Şahin Ö.’yü yakaladı. Şahin Ö. önce tepki gösterip, "Ben Türkiye’nin en ünlü tenoruyum" dedi. 10 küçük çocuk emniyete getirildi ve canlı teşhis yaptırıldı. Çocuklar, gözyaşları içinde tecavüz eden kişinin Şahin Ö. olduğunu söylediler.

Nasılsa kadın olacaklardı

Parmak izi, DNA ve teşhislerin tamamlanmasıyla tecavüzleri kabul eden Şahin Ö., bu kez "Nasıl olsa kadın olacaklardı" diye savunma yapınca polisleri bile şoke etti. "Bir kadını elde etmek için ya cinsel cazibe ya para ya da kariyer gerekiyor. Bunların hepsi bende var" dediği iddia edilen Şahin Ö.’nün kız arkadaşının da olduğu belirlendi. Asker olduğu için inzibatlarca adliyeye sevk edilen Şahin Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul’daki sapık mı

Bu arada İstanbul’da geçen yıl Beşiktaş ve Kadıköy’de yaşları 14 ile 17 arasında değişen 5 genç kız, motosikletli ve kasklı bir sapığın cinsel saldırısına uğramıştı. Kaskını hiç çıkartmayan sapık, Kadıköy’de lise öğrencisi A.A.’ya tecavüze yeltendiği sırada bir sitenin güvenlik kameralarınca 3 saniye boyunca görüntülenmişti. Tecavüz olaylarının yaşandığı dönemde İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev yapan Şahin Ö., ifadesinde bu olayları kabul etmedi. Ancak İstanbul’daki olayda mağdurlardan elde edilen şüpheliye ait sperm örnekleri, Ankara’ya gönderildi. İstanbul polisi de, Ankara polisinden çizilen robot resimleri istedi. Sapığın, bıraktığı izlerin kriminal incelemesinin ardından aynı kişi olup olmadığının belirleneceği belirtildi.

2000 yılında iyi dereceyle mezun oldu

Şahin Ö., 1995-1996 sezonunda girdiği Hacettepe Devlet Konservatuvarı’ndan 2000 yılında iyi dereceyle mezun oldu. 31 yaşındaki şüpheli, pek çok konsere imza attı. Mozart’ın "Sihirli Flüt" operasında, solist sanatçı ve reji asistanı olarak görev yapan Şahin Ö., 2002 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğrenimine devam etti. 2003-2004 sezonunda Cemal Reşit Rey Salonu’nun açtığı sınavları kazanarak "Kuvvayı Milliye" operasında korist sanatçı olarak çalışmaya başlayan ve ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin açtığı sınavı kazanan Şahin Ö.’nün, kurum bünyesinde 15’den fazla oyunda irili ufaklı rollerin yanısıra korist sanatçı olarak görev yaptığı öğrenildi. Şahin Ö. 2007 nisan ayında Siemens’in düzenlediği Opera Yarışması’nda mansiyon ödülü kazandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!