Van'da DTP mitinginde olay

Güncelleme Tarihi:

Vanda DTP mitinginde olay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 14:54

Burası Van... Miting yapıldı. Polis izinsiz gösteriye göz yummadı. Kalabalıklar arasında yine çocuklar öne çıktı. Polisle karşı karşıya geldi, taş attı, lastik yaktı, yol kapattı. Bu olaylar yaşanırken büyükler ne mi yaptı? HİÇ.... Adeta çocuklarla polisi karşı karşıya bırakarak hatta, kameralara yansıyan eli belindeki sakallı bir büyüğün yaptığı gibi olayları kontrol etti, planladı, yönetti.Sonra da bir güzel seyrine baktı.

Haberin Devamı

GÖSTERİDEN FOTOĞRAFLAR

DTP İl örgütü tarafından düzenlenen ve bugün sabah saat 10.00’da sakin başlayan mitingi olaylı bitti. DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alaattin Erdoğan ile DTP Van Milletvekili Özdal Üçer’in konuşmalarının ardından DTP’nin seçim otobüsü, Apo sloganları eşliğinde mitingin yapıldığı belediye garajı alanından ayrıldı. Otobüsün ayrılması ile birlikte yürüyüşe geçen kalabalığın dağılması için polis, uyarıda bulundu. Bunu üzerine de polis ve göstericiler arasında gerginlik yaşandı.

Göstericiler, güvenlik önlemi alan polisleri taş yağmuruna tutunca polis müdahale etti. Kısa sürede oluşan küçük grupları, polis gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Bu sırada caddeye ve ara sokaklara dağılarak barikat kurup, ateş yakmaya çalışan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Polis zaman zaman havaya ateş açarak ve tazyikli su sıkarak grupları dağıtmaya çalışırken, olaylar, kentin ara sokaklarında devam etti.

Haberin Devamı

‘ÖĞRENCİLERE AND İÇİRMEK BARBARLIKTIR’

Mitingde konuşan DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Alaattin Erdoğan, her hükümete Kürt meselesinin çözümü için şans verdiklerini belirterek, bu şansı son olarak AKP hükümetine de verdiklerini söyledi. DTP’nin Kürt kimliğine sahip çıkması konusunda her türlü fedekarlığa hazır olduğunu belirten Erdoğan, “Bu ülkde kardeşliği, barışı birlikte inşa edelim dedik. AKP’ye kürtler, DTP ve PKK şans verdi. PKK iki yıl barış ilan etti. Biz de DTP olarak barış ve diyalog için hazırız dedik. Ama başbakan bildiği yola devam etti. Amed’de pılını pırtısını topladı gitti. Dersim’de halkın protestosuyla karşılaştı. Halkımızın, kendi iradesine Sayın Öcalan’a sahip çıkma duruşu Başbakan’a çok dokunmuş olacak ki hırsını yine çocuklardan çıkardı. ‘Siz çocukların arkasına sığınarak siyaset yapıyorsunuz’ dedi. Diyarbakır’da 6 çocuk tutuklandı. Bu Türkiye demokrasisinin alnına sürülmüş bir lekedir. Başbakan’ın gözü de vicdanı da kördür. Oturduğu yerden ben Amed’i, Dersim’i istiyorum. Sen bakkaldan muz mu istiyorsun? Başbakan, Amed tarihtir. Senin çapın yetmez. Sabahları okullarda Kürt çocuklarına and içtiriyorlar. Diyorlar ki Türküz böyle bişey olur mu? Nerede böyle bir uygulama var. Asimilasyon varsa bu and içtirme barbarlıktır” dedi.

Haberin Devamı

DTP’Lİ MİLLETVEKİLİ ŞAL ŞEPİKLE KONUŞMA YAPTI

DTP’nin Van’da yaptığı olaylı mitingte DTP Milletvekili Özdal Üçer de yöresel kıyafet olan şal şepikle konuşma standına çıktı. Üçer, Öcalan sloganları altında konuşmasının tamamını Kürtçe yaptı. Sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gittiği Avrupa ülkelerinde farklı kültürlerin zenginlik olduğunu ve onların serbestliğini sağladıklarını ifade ederkenr Türkçe konuşan Üçer, yine Apo sloganlarıyla sahneden indi.

15 GÖZALTI

DTP mitingi sonrası çıkan olaylarda polisin müdahalesiyle 15 gösterici gözaltına alındı. Kentin ara sokaklarında süren kovalamaca ve barikat kurup lastik yakmalar ise yağmurun başlamasıyla sakinleşti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!