Bodrum'da garip yasak - Hürriyet
Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 16:11

 ADnet  
Reklam için
ÜYE GİRİŞİ / ÜYE OL
BENİM SAYFAM
GÜNDEM
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
PLANET
EKONET
PİYASANET
IMKB 59099
DOLAR 1.7650
EURO 2.3310
€ / $ 1.3192
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR SANAT
SİNEMA
ASTROLOJİ
TV REHBERİ
EN İYİ ON
YAZARKAFE
SERVİSLER
BİLGİ YARIŞMASI
ANKETLER
AT YARIŞI SONUÇLARI
İDDAA PROGRAMI
CANLI MAÇ SONUÇLARI
MIND
CANLI MAÇ ANLATIMI
BENİM SAYFAM
BUMERANG
HÜRLİST
SOSYAL İLANLAR
HABER ALARMI
EKRAN KORUYUCU
OYUN
YENİBİRİŞ
HÜRRİYET EMLAK
HÜRRİYET OTO
HÜRRİYET EĞİTİM
HÜRRİYET KAMPÜS
GAZETE SERİ İLANLAR
HÜRRİYET KIYASLA
YAKALA.CO
HÜRRİYET AİLE
TİPEEZ
vimjo alışveriş
SAYISAL LOTO 24/12/2011
21 - 23 - 26 - 31 - 39 - 47
ŞANS TOPU 20/04/2011
9 - 14 - 21 - 23 - 25 - 5
SÜPER LOTO 09/02/2012
19 - 20 - 29 - 33 - 34 - 52
>> On Numara Sonuçları
ANA SAYFAM YAP
FAVORİLERİME EKLE
GAZETE-BÖLGE EKLERİ
KELEBEK
CUMA
CUMARTESİ
PAZAR
SEYAHAT
OTO YAŞAM
HÜRRİYET IK
ANKARA
EGE
KURUMSAL
HÜRRİYET KURUMSAL
İNTERNET GRUBU
REKLAM
BİZE ULAŞIN
KÜNYE / İLETİŞİM
UNICEF Kartları ve Hediyelikler
Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Bodrum'da garip yasak

24 Ekim 2008
Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)
Bodrum'da garip yasak
Bodrum'da iki gün önce başlayan 20'inci Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nın bugün yapılan Gümüşlük- Gülük etabının ardından Güllük Limanı'na demirleyen ve Sevgi Çemberi oluşturan yatların görüntülenmesini yasaklamaya çalışan Liman İşletme Şefi kriz yarattı.

75 teknenin bağlandığı liman iskelesinde uluslararası yarışmayı izleyen gazetecilere, yerli ve yabancı turistlere “Burada fotoğraf ve görüntü çekemezsiniz. Burası yasak bölge, çekerseniz ceza ve para ödersiniz” diyen şef, organizasyon komitesi ve Güllük Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Orkun ile tartıştı.

Yatların yanaşmasıyla karaya çıkan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla yerli ve yabancı turistlerin fotoğraf ve görüntü çekmesini engellemeye çalışan Liman İşletme Şefi Şafak Yılmaz, Güllük Belediye Başkanı Selçuk Orkun ve organizatörlerle tartıştı. NTV muhabiri Erhan Gördes’in “Limana çıktığımızda teknelerin güzel görüntüsünü almak isteyince önce güvenlik görevlileri ardından şef olduğunu söyleyen kişi gelerek hem görüntü alamayacağımızı söyledi, hem de para vermemizi istedi. Güzel manzara da olsa burada çekim yapamayacağımızı söyledi. Görüntü almayı bırakıp organizasyon komitesine durumu ilettik” dedi. Tartışma anında bazı turistlerin de gergin olduğu, yatçıların ise alkışlarla durumu protesto ettiği görüldü.

Yaklaşık yarım saat süren krizin aşılmasında 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanı ve gazeteci Can Pulak etkili oldu. Pulak ilgili makamları arayarak böyle bir durumun anlaşılamaz olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı Selçuk Orkun da, “Bodrum Kupası’nın yapılacağı sekiz ay önceden belliydi. Tüm izinleri aldık ve şefe böyle bir saçmalık olamayacağını söyledik. Önce zorluk çıkardı. Ardından talimat gelince izin verdi. Oysaki limana teknelerin yanaşacağı, konser verileceği çok önceden biliniyordu, şefin neden böyle davrandığını anlayamadım, çünkü limanda fotoğraf çekilmesini önleyecek gizli bir alan veya başka bir şey yok” dedi.

LİMAN İSKELESİNDE FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTIR

Liman İşletme Şefi Şafak Yılmaz ise para isteme iddialarının doğru olmadığını, liman iskelesinin resmi bir bölge olması nedeniyle fotoğraf ve görüntü çekilmesinin üst düzey bürokratlar tarafından izne bağlandığını belirterek, “Ben, bana verilen kuralları uyguladım. Burada fotoğraf ve görüntü çekmek yasaktır. Ancak kısa bir sıkıntı yaşandı, onu da genel müdürlükten gelen talimat ile aştık. Güzellikten çok benim için yasalar ve kurallar önemli, olayda bir kasıt yok” dedi.

Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 3 / 16     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
aysel ürün 24/10/2008 - 23:25
Liman şefi şafak beyi de bu haber sayesinde tanıdık..bravo kendisine..Talimat aldığı yere kendisi telefon etmeği akıl edememiş mi ? Özalın danışmanının mı telefon etmesi gerekmiş..İşte memleketimden manzaralar..
Çok İyi %47 İyi %15 Normal %10 Kötü %15 Beğenmedim %10
Sinan Öztan 24/10/2008 - 21:13
Orası askeri bölgemi.Yat limanlarında fotoğraf çekmenin yasak olduğunu ilk defa duyuyoruz.Bu liman şefi ne yaptığını farkında değil.Bu gibi acayip yasaklar ülkemizi küçük düşürmektedir.
Çok İyi %55 İyi %10 Normal %10 Kötü %10 Beğenmedim %13
İlhan AYDEMİR 24/10/2008 - 21:08
O LİMANIN POLİS TARAFINDAN İZLEMEYE ALINMASI GEREKLİ. RESMİ ELLERİN İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLEN BİR KAÇAKÇILIK DÜZENİNİN VARLIĞI EN AZINDAN YÜZDE 95 OLASILIK. BENDEN SÖYLEMESİ.
Çok İyi %58 İyi %11 Normal %8 Kötü %11 Beğenmedim %8
Bu haberin diğer yorumcuları
mine vatansever
metin mert
Feza Türkmen
om er
Metin Ergunes
Erdoğan Özgenç
Kemal Cemal
Metin BAŞPINAR
HAYATİ AKSU
Nuray Özcan
ramazan gürbüz
gökden balkanlı
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 16     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH