102 Dakika

Güncelleme Tarihi:

102 Dakika
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 15:05

Jim Dywer- Kevin Flynn
İkiz Kule'lerde Verilen Yaşam Savaşının Perde Arkası
Goa Basım Yayın

Haberin Devamı

Tam İkiz Kuleler yıkıldığında, emeklilik dilekçesini verirken tesim ettiği rozetini kaparak olay yerine koşan bir polis memuru. Kuzey Kule'nin üst katlarında sıkışmış kapıları açarak mahsur kalmış çok sayıda insanı kurtaran inşaat müdürü... Ve modern tarihin en korkunç olayına tanıklık eden bir çok insan... İki tecrübeli gazeteci, Jim Dwyer and Kevin Flynn 11 Eylül'de İkiz Kuleler'de yaşanan ve tam 102 dakika süren hayatta kalma savaşının bilinmeyen yönlerini anlatıyor 102 Dakika adlı kitapta.

102 Dakika, kendilerinin ve diğerlerinin hayatını kurtaran, sıradan insanların kahramanlık öyküsü.  Bu insanlar arasında: Kuzey Kule'nin üstlerinde, sıkışmış kapıları açarak, düzinelerle mahsur kalmış insanı kurtaran inşaat müdürü ve meslektaşları, birkaç blok ötede, emeklilik dilekçesini verirken, teslim ettiği rozetini kaparak, binalara koşan polis memuru,   50 kat yükseklikte bir asansörde beş kişiyle sıkışıp kalan ve çıkabilmek için cam silme lastiğini kullanan bir cam temizleyicisi, yaşlı bir adamı merdivenlerden 89 kat aşağıya indiren sekreterler ve engelli bir kadını 68. kattan aşağıya taşıyan genç yöneticiler de var.

Haberin Devamı

Ä°KÄ° USTA GAZETECÄ°

Jim Dwyer ve Kevin Flynn, halen The New York Times’ta çalışan, doğma büyüme New York’lu, bir çok ödülün sahibi iki kıdemli gazeteci. Dwyer ayni zamanda, Dünya Ticaret Merkezi’ni yıkmak için girişilen 1993 saldırısı üzerine yazılan Dünyanın Altında İki Saniye (Two Seconds Under the World) adlı kitabın da yazarı. Diğer kitapları Gerçek Masumiyet:  İdama Beş Gün, Yanlış Yere Mahkûm Edilmişten Diğer Yazışmalar (Actual Innocence:  Five Days to Execution and Other Dispatches from the Wrongly Convicted) ve Metroda Hayatlar:  New York Şehri Metrosundaki Hayatın 24 Saati (Subway Lives:  24 Hours in the Life of New York City Subways)

Times’da özel projeler editörü olan Flynn ise; 11 Eylül’de, gazetenin polis masası ÅŸefiydi. Daha önce New York Daily News, New York Newsday, ve Stamford Advocate adlı gazetelerde çalıştı.                    Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!