Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
05 Temmuz 2009 Pazar 06:50
İstanbul 30ºC
IMKB 36798 / %-0,65 $ 1.5310 / %0 2.1450 / %-0,47 € / $ 1.4009 / %0,08
 
 
 
 ADnet  
Reklam için
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • Şehir Rehberi
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür - Sanat
  • Astroloji
  • Sinema / Fragman
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    04/07/2009
    9-24-26-32-41-49
    ŞANS TOPU
    24/06/2009
    4-5-13-15-30-9
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
    Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    26 yıllık hastane yöneticisinden sürpriz istifa

    21 Ekim 2008
    Nesrin COŞKUN/İZMİR, (DHA)
    26 yıllık hastane yöneticisinden sürpriz istifa
    AKP hükümetinin sağlık politikalarını eleştiren, yeni uygulamaların özellikle dürüst çalışan özel sağlık sektörünün elini kolunu bağlayıp batıracağını savunan Şifa Hastaneler Grubu Başhekimi Opr. Dr. Mahmut Akdoğan, sürpriz bir kararla görevinden istifa etti.

    Akdoğan, hem kurucusu olduğu Türkiye Tabipler Vakfı Başkanlığı'ndan hem de başhekimlik görevlerinden ayrıldı. Vakıf yönetim kurulunun da görevi bıraktığını belirten Dr. Aydoğan, “Son zamanlardaki bürokratik işlemler benim gibi yönetim kurulunu da rahatsız etmeye başlamıştı. Önümüze duvarlar örüldü. Garazi şeyler de olabilir. Bazı şeyleri açık net söylemek istemiyorum. Görevleri genç ekibe bırakma kararı aldık” dedi.

    Görevlerinden ayrıldığını açıklamak için Bornova Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Dr. Akdoğan, 1979 yılında Türkiye Tabipler Vakfı'nı, 1983'te de bugünkü hastanelerin tohumu olan Şifa Tıp Merkezi'ni kurduğunu hatırlattı. 1987'de ilk hastanelerini açtıklarını ve kar amacı gütmeden kaliteli sağlık hizmeti verdiklerini, teknolojiyi Türkiye'ye getiren ilk hastanelerden olduklarını belirten Dr. Akdoğan, 30 yıldır Vakıf, 26 yıldır da hastane yöneticisi olduğunu kaydetti.

    Son zamanlarda bürokratik işlemlerin yönetim kurulu da rahatsız etmeye başladığını, önlerine duvarlar örüldüğünü, bu konularda açık net konuşmayacağını belirten Akdoğan, yatırımlarının engellendiğini söyledi.

    ‘YATIRIMDA BÜROKRASİYE YAKALANIYORUM’

    Türkiye'ye yurt dışına açılma projelerini hatırlatıp hepsinin kaldığını ifade eden Akdoğan, 15 Şubat'ta yayınlanan Sağlıkta Uygulama Tebliği'ne (SUT) ilişkin yakınmalarını tekrarladı. Erzurum'da bina yapmakta zorlanmadıklarını ancak İzmir'de daha kazma vuramadıklarını kaydeden Dr. Akdoğan, şöyle konuştu:
    “Hep eskicilik yaptık, eski binaları adam ettik. Şimdi branş, bölüm ya da hastane yapmak istesek yapamıyoruz.
    Doktor, cihaz alamıyoruz. Bunun için Bakanlığa sorup okey çıkınca adım atabiliyoruz. Basmane'deki doktorumu Bornova'ya, Bornova'dakini Basmane'ye gönderemiyorum. Bunları kimseler de bilmiyor. 15 Şubat genelgesi böyle. Ben trafikte radara, yatırımda bürokrasiye yakalanıyorum. Oysa ben ikisinde de hızı seven insanım. Maalesef Türkiye'de namussuzların cezalandırıldığı sistem yerleştirilemedi. Dürüstlerin bu sistemle kaliteli hizmeti vermesi, sürdürmesi mümkün değil. Bazı bürokratik rahatsızlıklar oldu. Yönetim kurulu da ‘nöbet değişimi yapalım’, dedi. ‘Bu bir hayırsa, yük taşımaysa bizden daha genç bir kadroya devredelim’ diye görüş ortaya çıktı. Bu kararı uyguladık. Yönetimi 20 yıl ötelemiş oluyoruz.”

    YENİ BAŞHEKİM DOÇ. DR. MEHMET ATEŞ

    Dr. Mahmut Akdoğan, üç hafta içinde yeni yönetime devir işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi. Başhekimliğe İstanbul'da Göğüs Kalp Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ateş'in, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise İzmir Diş Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necmi Gökay'ın geleceğini kaydeden Akdoğan, yeni çizilecek yol haritasında da yetkisi olacağını, 3 hafta daha idarenin kendisinde olduğunu söyledi.

    Göreve geleceklerin de aynı görüşleri taşıdığını belirten Dr. Akdoğan onlara yol göstericiliğe devam edeceğini belirtti. Dr. Akdoğan, “Kendim için özel hayatımla ilgili somut bir projem yok. Ama birçok proje var kafamda. Devir teslim işini yaptıktan sonra önce çoluk çocuğuma zaman ayıracağım. Sonra bakacağım” diye konuştu.

    Türkiye Tabipler Vakfı'nın kuruluşu olan Şifa Hastaneler Grubu'nun İzmir'de 2, Erzurum'da bir hastanesi bulunuyor.

    Mind ile haber kaçırmaya son!
    HEMEN YÜKLE
    İLK 1 AY ÜCRETSİZ
      Yorum Sayısı 3 / 49     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    Türesin Özdil 21/10/2008 - 21:24
    Sn AKDOĞAN size de hükümetede itimadımız yok.Sağlık politikaları konusunda ne size ne de iktidara inanıyoruz. Sağlık politikamız tam bir keşmekeş için de.Allah sonumuzu hayır etsin.
    Çok İyi %66 İyi %3 Normal %4 Kötü %9 Beğenmedim %16
    Fethullah Aslan 21/10/2008 - 21:17
    işini yapmasını engellemiş olabilirler. ben niye pes ettiğini anlamadım. herkes akdoğanın zihniyetinde olursa: öğretmenler eğitimi bıraksın; askerler silah bıraksın vs. vs. ne oluyoruz beyler?
    Çok İyi %45 İyi %5 Normal %3 Kötü %12 Beğenmedim %33
    nihat demir 21/10/2008 - 21:05
    aman nolcak ki, bu ülke bilmem kaç milletvekilinin istifa edipte karşı partiye geçtip hükümeti düşürdüğü günleride gördü..
    Çok İyi %51 İyi %6 Normal %11 Kötü %6 Beğenmedim %23
    Bu haberin diğer yorumcuları
    Metin BAŞPINAR
    İsmail Özdem
    Ekrem Tarak
    fikri özkan
    Serhat Ekşi
    buğra bal
    Goksel Erdem
    ŞÜKRÜ ÖZBEK
    HASAN ÇELİK
    hasan türker
    SALİH ŞAMLIOĞLU
    GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
    HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
    EN İYİ YORUMCULAR
    YORUM ANALİZ
    Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
      Yorum Sayısı 3 / 49     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    Diğer Haberler
    Yenibir :)
    Hürriyet Emlak
    Hürriyet Oto
    Hürriyet Tatil
    Hürriyet Fırsat
              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH