Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
05 Temmuz 2009 Pazar 06:16
İstanbul 30ºC
IMKB 36798 / %-0,65 $ 1.5310 / %0 2.1450 / %-0,47 € / $ 1.4009 / %0,08
 
 
 
 ADnet  
Reklam için
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Piyasanet
  • Strateji
  • Euractiv
  • Şehir Rehberi
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür - Sanat
  • Astroloji
  • Sinema / Fragman
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Video
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    04/07/2009
    9-24-26-32-41-49
    ŞANS TOPU
    24/06/2009
    4-5-13-15-30-9
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
    Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    CHP'li başkanlardan kardeşlik mesajı

    21 Ekim 2008
    Turaç TOP/İZMİR, (DHA)
    CHP'li başkanlardan kardeşlik mesajı
    İzmir'de birbirlerini vurdurtmak için adam tuttukları ileri sürülen Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, ortak açıklama düzenleyip iddiaları reddetti, kardeşlik mesajı verdi.

    Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen açıklamaya, Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer katıldı. Bulut ile Koçer, ortak açıklamaları öncesi, kol kola girdi, tokalaşarak kardeşlik mesajı verdi. Başkan Bulut, “Benim ve eski ilçe başkanımız hakkında gerçeklerle yakından uzaktan ilgisi olmayan haberler üzerine bu buluşmayı zorunlu gördük. Cumhuriyet değerlerine inanan, çağdaş ve demokratik anlayışımızla önemli gelişmelere imza attık. Bu süreci yaşarken çok ilginç bulduğumuz haberler ve bazı gelişmelerle şaşkına döndük. Bize atfen yazılan haberler hepimizi şoke etti. Çiğli'de bundan yaklaşık iki yıl önce polisin de sorguladığı olaylarda, sanık konumunda olan bazı kişilerin verdiği beyanlar üzerine Cumhuriyet Savcılığı, benim ve eski ilçe başkanımızın yeniden ifadesine başvurmuştur. Bizler de bu kapsamda Sayın Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdik. Bu ifadelerimizde ne benim ne de Sayın Koçer'in birbirimize yönelik, bırakın suçlamayı, imada bile bulunmamız söz konusu değildir” dedi.


    CHP'NİN YÜKSELİŞİNDE TUZAKTIR

    http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/chp_cigli.jpgBulut, Koçer ile çok yakın arkadaş olduklarını, dosyanın kapatılması sırasında sansasyonel haberlerin yapılmasının, CHP'nin Çiğli'de yükselişinin önüne geçmek için bir tuzak olduğunu belirtti. Bulut, “Bizim Koçer ile yeğenlerimiz evli. Arkadaşlığın yanısıra akrabayız. Bizde ne aşiret, ne kan davası olur. Yapılan bu yakıştırmalarla, CHP'nin Çiğli'de yükselişinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Bu olayda hakkımda en ufak bir suçlama, kanıt, belge, bilgi yoktur. Tüm gelişmeleri Emniyet Müdürü'ne ve Vali'ye aktardım. Dolayısıyla ‘geçmiş sicili belli olan bir kişinin’ asılsız suçlamaları karşısında yapılan soruşturmanın çeşitli başlıklarla verilmesi gerçeklerden çok uzaktır ve manen bizi yaralamıştır. Değerli İlçe Başkanımız ile dün olduğu gibi bugün de yanyana olacağız. 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin daha büyük farkla seçimi kazanması için çalışacağız ve seçimi halk desteğiyle alamayacaklarını anlayanların oyunlarını da boşa çıkaracağız” dedi.


    İSPATLASINLAR, KONAK MEYDANI'NDA KENDİMİ ASARIM

    CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ise “Başkan Bulut ile geçmişten bu yana siyasi birlikteliğimiz var. Çalışmalarımızla, CHP'nin oyunu 6 binden 34 bine çıkardık. Birileri yükselişimizin önüne geçmek için bir takım provakasyonlara girdi. İnsanları kandırmaya başladı. Benim yeğenim olduğu iddia edilen kişi, yeğenim değildir. Ölen halamın eşinin, üçüncü evliliğinden olan oğludur. Başkan ve benim hakkında bir senaryo yazıldı ve oynandı. İspatlasınlar, Konak Meydanı'nda kendimi asarım” diye konuştu.

    Koçer şöyle devam etti:
    “Çiğli'de yaşanan olayların ardından yakalanan kişilerin görüşmelerinde bizim adlarımızdan söz edilmişti. Emniyet de 11 sorunun benim tarafımdan cevaplanmasını istemiş. Savcı da bu sorularını bana verdi, bir hafta içinde cevaplamamı istedi. Ben, Başkan Bulut'la bu işin takipçisiyiz. Ortaya atılan iddialar, komplodan başka bir şey değildir. En kısa sürede aydınlatılacağına inanıyoruz. Biz, bugüne kadar alnımıza leke sürmedik. Leke süren olursa alnını karışlarım.”


    OLAYIN GEÇMİŞİ


    Çiğli İlçesi'nde gerçekleştirilen ‘Tırpan 1’ ve ‘Tırpan 2’ adlı operasyonların ardından genişletilen soruşturmada, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in, bir hafta arayla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök tarafından ifadelerine başvuruldu. Bulut ile Koçer'in birbirlerini vurdurtmak için adam tuttukları ileri sürüldü, bu konuda ifadelerine başvuruldu. İki yıl önce meydana gelen olaylarda Çiğli Belediye Başkanı Bulut bıçakla yaralanmış, daha sonra da o zaman CHP İlçe Başkanı olan Koçer de ayağından vurulmuştu. ‘Çiğli'de neler oluyor’ dedirten olaylar Çiğli Belediye Başkanı Bulut'un kardeşinin de kurşunlanmasıyla devam etmişti.

    Mind ile haber kaçırmaya son!
    HEMEN YÜKLE
    İLK 1 AY ÜCRETSİZ
      Yorum Sayısı 3 / 4     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    garip veli 21/10/2008 - 15:33
    tabi tabi kardeşlik mesajı...
    Çok İyi %20 İyi %12 Normal %10 Kötü %10 Beğenmedim %45
    Ninja Turtle 21/10/2008 - 15:22
    DEMEK Kİ NEYMİŞ, CHP'NİN İZMİR'DE YÜKSELMESİNİ ÖNLEMEK AMACIYLA HAZIRLANAN BİR PROVOKASYON. CHP İÇERİSİNDE BÖYLE İLİŞKİLERİN OLMASINI KİMSE BEKLEMEZ. OLURSA BİLE CHP BUNLARIN HAKKINDAN GELİR. YOLSUZLUK VE KARANLIK İLİŞKİLER CHP'DE ONAY GÖRMEZ, GÖREMEZ.
    Çok İyi %50 İyi %9 Normal %8 Kötü %8 Beğenmedim %22
    ismail sekmen 21/10/2008 - 15:18
    CHP zihniyeti eee normal
    Çok İyi %12 İyi %8 Normal %11 Kötü %12 Beğenmedim %55
    Bu haberin diğer yorumcuları
    Zafer Özkün
    GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
    HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
    EN İYİ YORUMCULAR
    YORUM ANALİZ
    Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
      Yorum Sayısı 3 / 4     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    Diğer Haberler
    Yenibir :)
    Hürriyet Emlak
    Hürriyet Oto
    Hürriyet Tatil
    Hürriyet Fırsat
              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH