Gidişi de mısraları gibi ihtişamlıydı

Güncelleme Tarihi:

Gidişi de mısraları gibi ihtişamlıydı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 00:00

Türk şiirinin temel taşları arasında yer alan ve 94 yaşında hayata veda eden Fazıl Hüsnü Dağlarca dün dostlarının dudaklarından dökülen şiirleri ve duygulu veda sözcükleriyle son yolculuğuna uğurlandı.

Kadıköy’deki Süreyya Operası’ndaki törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Dağlarca’nın açtığı yolda yeni şairler, genç şairler Türk Dili’ne sahip çıktıkça, Türkçe konuştukça, Türkçe yazdıkça, Dağlarca aramızda ve başımızda dağ gibi kalır" dedi.

Şiir perisi

Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan da, "Dağlarca’nın şiiri, insanın kendi özüne dönmesidir. Şiirin perisi varsa o da herhalde Dağlarca’ya göründü. Dağlarca, şiirin sorumluluğunu çok iyi taşımış, sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı algılamıştır. Dünya şiirini ve Türkiye’yi anlamak isteyenler mutlaka Dağlarca’yı okumalıdır" dedi. Hürriyet Gazetesi yazarı ve şair Özdemir İnce ise Dağlarca’nın, "Şiir ormanının en heybetli ağaçlarından biri" olduğunu belirterek, Dağlarca’yı 50 bin kişinin uğurlaması gerektiğini, Türkiye’de bayrakların yarıya inmesi gerektiğini söyledi.

Büyükanıt da katıldı

Kuleli Askeri Lisesi’nde okuyan ve 1950’de yüzbaşı rütbesiyle ordudan emekli olan Dağlarca için düzenlenen törene eski Genelkurmay Başkanı, Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt da katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyesi ve emekli Albay Kemal Sayaç da Dağlarca’nın ’Mustafa Kemal’in Kağnısı’ şiirini okudu. Dağlarca, Söğütlüçeşme Camii’ndeki törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!