‘Sana kırmızı çok yakışıyor yiğidim’

Güncelleme Tarihi:

‘Sana kırmızı çok yakışıyor yiğidim’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 14:56

Hakkari’de şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Ferhat Erdin, memleketi Amasya’da yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene, 6 ay önce nişanlandığı Erdin’in üniformasını giyerek katılan 25 yaşındaki Nuray Sarı'nın, “Sana kırmızı çok yakışıyor yiğidim” diye feryat etmesi, herkesi ağlattı. Annesi 47 yaşındaki Fikriye Erdin ise “15 gün sonra düğününü yapacaktık oğul” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ŞEHİT CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Hakkari'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 4 askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Ferhat Erdin’in cenazesi dün akşam memleketi Amasya’ya getirilerek Şerefeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi morguna konuldu. Sabah hastaneden alınan, 1.5 yıllık asker olan Erdin’in Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri törenin yapılacağı Sultan Bayezid Camisi avlusuna getirildi. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganlarının atıldığı törende şehidin annesi Fikriye Erdin, babası Abdullah Erdin, ablası Fatma Erdin ve nişanlısı Nuray Sarı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren aileyi yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı.

Törene şehit nişanlısının üniformasını giyerek katılan Nuray Sarı, “Sana kırmızı çok yakışıyor yiğidim. Üzerindeki beyaz hilal de benim gelinliğimin rengi. Sana nasıl kıydılar canım” diye feryat etti. Güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan Nuray Sarı, “Kocamın silahını bana verin. Ağlamıyorum. Sımsıkı sarıldım sana. Nikahımız bu camide kılındı bizim” dedi. Şehit Ferhat Erdin’in cenazesi askerler tarafından kaldırılınca da, “Düğünümüz olacaktı, nereye gidiyorsun” diye haykırması törene katılanları ağlattı. Bu arada cami avlusunda oğlunun tabutuna sarılan anne Fikriye Erdin ise, “Altın yüzüğü parmağında kalan yavrum. 15 gün sonra düğününü yapacaktık oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanırım. Senin acını kaldıramıyorum yavrum” diyerek ağladı.

Haberin Devamı


Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ömer Bulut Mimiroğlu, AKP Amasya milletvekili Avni Erdemir, CHP Amasya milletvekili Hüseyin Ünsal, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Eren, bürokratlar, askeri erkan ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit Piyade Uzman Onbaşı Ferhat Erdin’in Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarına alınarak bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Şehit onbaşı Ferhat Erdin’in cenazesi daha sonra merkeze bağlı Karaköprü Köyü’ndeki şehitlikte toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!