Yeşil Kart tamam

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Kart tamam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

ABD’de Pennsylvania Doğu Bölgesi Federal Mahkemesi’nde Göçmenlik Dairesi USCIS’in "Yeşil Kart" başvurusu aleyhinde aldığı kararı bozdurmayı başaran Fethullah Gülen’in başvurusu onaylandı.

Yeşil Kart başvurusunun kabul edilmesiyle Gülen’in ABD vatandaşı olması yönündeki en önemli engel de ortadan kalktı. Göçmenlik Dairesi’nden Gülen için iyi haber 10 Ekim’de geldi ve önceki gün mahkemede taraflara iletildi.

Referans lar önemli oldu Federal mahkemede açtığı karşı dava ile önce "Yeşil Kart" için başvuru dilekçesinin (I-140), ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi USCIS tarafından kabul edilmesini sağlayan Gülen, şimdi de başvuru dilekçesinin onaylanması ile ABD vatandaşı olma yolunda en önemli engeli aştı. Yeşil Kart başvurusunun kabul edilmesinde Gülen’in, aralarında emekli CIA direktörlerinin de bulunduğu 26 önemli isimden aldığı referans mektupları önemli rol oynadı.

ABD vatandaşı olabilir Gülen, önce I-140, daha sonra I-485 dilekçesinin onaylanması ile "Yeşil Kart" alması sonrasında, artık rahatlıkla ABD dışına çıkabilecek, Türkiye’ye ya da başka bir ülkeye seyahat edip tekrar ABD’ye dönüş yapabilecek. Gülen’in ABD dışındaki seyahatleri için yanında geçerli Türk pasaportunu da taşıması gerekiyor. Fethullah Gülen, 5 yıl ABD’de vergi beyannamesi doldurduğu ve bu ülkede yaşadığı takdirde ABD vatandaşı olma hakkını elde edecek. Mahkeme, Gülen’in Amerikalı avukatı Ronald Klasko’nun başvurusuyla, dava boyunca harcanan adli giderler ve masrafların toplamı olan 100 bin 619 doların Gülen’e geri ödenmesine de karar verdi.

Kamera önünde yemin Fethullah Gülen’in Yeşil Kart başvurusu yaptıktan sonra Göçmenlik Bürosu ajanları tarafından video kamera önünde 2 ayrı tercümanın katılımı ile yemin ettirilerek sorgulandığı ve bu sorgulamanın detaylarının rapor edildiği iç yazışma (Interoffice memorandum) dava dosyaları arasından çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!