Akan ve akacak kana ortak olurlar

Güncelleme Tarihi:

Akan ve akacak kana ortak olurlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Aktütün Karakolu’na saldırının önceden bilinmesine rağmen yeterli önlem alınmadığı iddialarına, sert bir üslupla yanıt verdi:"Terör örgütünün eylemlerini başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar."

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'DAN SERT AÇIKLAMA / FOTO GALERİ

BALIKESİR Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda dün düzenlenen sancak tevcih törenine katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, törenin bitiminin ardından sürpriz bir basın açıklaması yaptı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Atila Işık ve adını 28 Şubat sürecinde Sincan’da yürüttüğü tanklarla duyuran Eğitim Doktrin Komutanlığı (EDOK) komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu’nu yanına alan Başbuğ, Taraf Gazetesi’nde önceki gün yayımlanan ve dün de bazı gazetelerde yinelenen iddialara son derece sert tepki gösterdi.

İddialara ilişkin ayrıntılara girmeyen Başbuğ, zaman zaman bazı sözcükleri yineleyerek ve sesini yükselterek, sinirli bir ifadeyle konuştu. Açıklamasının sonunda da soru yanıtlamadan salondan ayrılan Başbuğ şunları söyledi: "İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bayraktepe’de meydana gelen olan olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın, okuyun, öğrenin. Bayraktepe’de çalışan, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi, bu bir kahramanlık destanıdır.

Olayın hemen akabinde her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi Kara Kuvvetleri tarafından 2. Ordu Komutanı’na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasını müteakip kendine güveni olan bütün kurumlar gibi - ki TSK’nın kendine olan güveni tamdır, dolayısıyla kendine güveni tam olan bütün kurumlar gibi - bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

Bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler de başlatılmıştır. Bu noktaya şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütününün yaptığı eylemleri - altını çiziyorum - başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. (Bağırarak) Bunu herkesin anlamasını istiyorum.

Son sözüm şudur...

TSK bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı, daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar emin olunuz ki TSK gücünü kararlılığını azimini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında -ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir- her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan son sözüm şudur; herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum." Basın açıklaması sonrasında töreni izlemek için alana gelen gazeteciler okulu gezmeye alındı. Orgeneral Başbuğ ve komutanlar ise okul gezisine katılmadı ve sancak tevcih töreninin yapıldığı okuldan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!