Otobüs şoförü 30 askerin hayatını kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Otobüs şoförü 30 askerin hayatını kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 16:40

Tedavi edilmek üzere Elazığ Asker Hastanesi’ne götürülen 30 hasta askeri taşıyan otobüs dönüş yolunda, PKK’lıların açtığı çapraz ateşe maruz kaldı. Otobüs şoförü soğukkanlılığı sayesinde 30 askerin hayatını kurtardı. Teröristler hazırladıkları 105 kilo bombayı ise patlatamadılar.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN  İLK GÖRÜNTÜLER

AYNI SALDIRIYI DİYARBAKIR'DA POLİSE YAPMIŞLARDI

PKK’lılar  ilk ateşlerini otobüsün yan camlarına direk askerleri hedef aldı. İlk ateş sırasında şoför tarafındaki arka  lastiği de mermi ile patlatan PKK’lılar otobüsün hızını düşürerek  daha rahat hedef almak istediler ancak ilk saldırıyı fark eden şoför var gücüyle otobüsü hızlandırarak  hızla bölgede uzaklaştı
 
Askeri hastaneden dönen sivil askerlere saldırı; 7 yaralı
 
Tunceli 4. Komando Tugayında görevli askerlerin bir süre önce sevkli olarak Elazığ Asker hastanesine götürülüp tedavi edildikten sonra sivil otobüsle Tunceli’ye döndükleri sırada Tunceli il merkezine 2 km uzaklıkta bulunan Dinar Deresinde PKK’lılarca yapılan silahlı saldırıda 1 ağır 6 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralı askerlere ilk müdahale Tunceli devlet hastanesinde yapılırken durumu ağır olan ve kafatasında mermi yarası alan komando er Fikret Yüksel Er isimli asker Tunceli jandarma bölge komutanlığı helikopteri ile Elazığ askeri hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı. Ağır yaralı askerin henüz hayati tehlikeyi atlatmadığı öğrenildi.
 
Otobüsün içinde  bulunan 30 sivil askeri otobüs şoförü kurtardı.
 
Bugün saat 12.30 sularında Elazığ askeri hastanesinde sevkli askerleri Tunceli 4. Komando Tugayına getirirken  PKK saldırısına maruz kalan  sivil otobüsteki 30 askerin hayatını  Kahraman  otobüs şoförü kurtardı. 23 AC 695 Plakalı otobüs   jammer sinyal engelleyici  askeri araç ve zırhlı araçların eşliğinde Tunceli’ye şehir halinde iken Dinar deresi mevkiinde  PKK’lıların açtığı çapraz ateşe maruz kaldı. PKK’lılar  ilk ateşlerini  otobüsün yan camlarına direk askerleri hedef aldı. İlk ateş sırasında şoför tarafında arka  lastiği de mermi ile patlatan PKK’lılar otobüsün hızını düşürerek  daha rahat hedef almak istediler ancak ilk saldırıyı fark eden şoför var gücüyle otobüsü hızlandırarak  hızla bölgede uzaklaştı. Patlak lastiğine rağmen jant üzerinde  hızla olay yerinden uzaklaşarak yaklaşık 700 metre uzağa giderek PKK’lıların menzili dışına çıkan otobüs şoförü otobüs içinde bulunan 5 askerin yaralanmasına rağmen 30 askerin hayatını kurtarmayı başardı.
 
Kobralar bölgeyi bombardımana aldı bölgeye Jandarma özel hareket timleri indirildi
 
Olaydan hemen sonra bölgeye ilk olarak kobra helikopterleri giderek PKK’lıların kaçtığı dinar deresinin iç kesimlerini ve sarp ormanlık alanlarını yoğun şekildi bombardıman altına tuttu. Daha sonra olay yerine  yaklaşık 1.5 ile 2 km uzaklıkta bulunan  4. komando tugayı ve Tunceli jandarma komutanlığından  hemen bölgeye 2 Skorski helikopteri ile  jandarma özel hareket timleri ile komando timleri indirildi.

Daha sonra Tunceli jandarma bölge komutanlığından kalkan 3 Skorski helikopteri de bölgeye çok özel eğitimli jandarma özel hareket timlerini indirerek Dinar deresi vadisini çembere alarak bütün stratejik  geçişleri tutu. Zaman zaman yaşanan sıcak çatışmanın dinar deresi vadisinin iç kesimlerinde devam ettiği belirtildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre yaklaşık yarım saat içinde dinar deresi vadisi içindeki stratejik alanlara ve geçişlere  bir tabur büyüklüğünde asker indirilerek  bölge tamamen ablukaya alındı.

Haberin Devamı

105 kilo bomba ele geçirildi

Tunceli-Elazığ karayolunda sivil askerleri taşıyan konvoya, bugün 12.30 sıralarda yapılan saldırıdan sonra olay yerinde yapılan aramada 105 kilo bomba bulundu. Tunceli'ye 2 kilometre uzaklıktaki Dinar deresi mevkiinde yapılan saldırı bölgesinde geniş çaplı arama başlatıldı. Bomba ihtimaline karşı yapılan aramalarda, Elazığ-Tunceli karayolundaki köprü ayağında yanyana 2'şer metrelik aralıklarla, 3 ayrı bomba düzeneği bulundu.

35'er kiloluk bidonlara yerleştirilmiş bombanın amonyum mitrat ve mazot karışı ile yapılan plastik patlayıcı olduğu öğrenildi.

Askeri konvoyda Jammer sinyal engelleyicinin bulunması nedeniyle, 105 kiloluk bombanın patlatılamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇUKURCA'DA SINIR BİRLİĞİNE ATEŞ AÇILDI

ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK: 2 YARALI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!