Canlı bomba şifresi: Bacımı gönderiyorum

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba şifresi: Bacımı gönderiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 00:00

Şişli ’de 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan ’Ezgi’ kod adlı kadın canlı bombanın gerçek adının Gizem E. olduğu ve yakalanmadan 14 gün önce Van’dan İstanbul’a geldiği belirlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Okmeydanı’nda oturan Hatice Yener’i Van’dan arayan bir kişi, "Bacımı gönderiyorum, gözünden rahatsız. İlgilen" dedi.

Bu şifre üzerine harekete geçen 7 aylık hamile Hatice Yener, Gizem E. ile beraberindeki kişiyi 28 Eylül’de Perpa İş Merkezi’nin önünden alıp evine getirdi.

Canlı bomba sürekli takipteymiş

Gizem E.’nin, iki gün önce Okmeydanı’ndan kaldığı evden ayrılıp Gaziosmanpaşa’daki bir adrese yerleşmesi için telefonla aldığı talimat teknik takibe takıldı. Bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan bir süre cezaevinde yatan Gaziosmanpaşa’daki evin sahibi Necip K.’yı Van’dan arayan Ali isimli bir kişi, kız kardeşinin tedavi için İstanbul’da olduğunu, birkaç gün evde kalıp kalamayacağını sordu. Necip K. teklifi kabul etti. Gizem E., Necip K.’nın 2 arkadaşıyla birlikte kaldığı bekar evinde iki gün saklandı. Kadın canlı bomba bu evden çıkarak Şişli’ye gidince yakalandı. Gizem E. yakalandığında, üzerinde Ayşe Şen adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Gözaltına alınan Necip K. ifadesinde, "Van’dan arkadaşım Ali telefonla arayıp kız kardeşinin hasta olduğunu, İstanbul’a geldiğinde evimde kalıp kalamayacağını sordu. Kadın 3 gün bizim evimizde kaldı. Ben ve arkadaşlarım sabah işe gidiyorduk. Bu arada kiminle görüştü, nereye gitti bilmiyorum. Bomba koyacağından haberim yoktu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!