Canlı bomba olayında şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba olayında şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 21:34

İSTANBUL'da üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan kadın teröristin adının Hatice İnce olmadığı ortaya çıktı.

Son günlerde adı bombacı olarak ifade edilen İnce'nin, yakalanan gerçek bombacıyı evinde ağırlayan kişi olduğu iddia edildi.

Önceki gün Şişli'de yanında bulunan bir çantada A4 tipi patlayıcı ve düzeneği ile ele geçen 30-35 yaşlarındaki kadının sorgulaması sürerken, gerçek kimliğinin gizlendiği belirtildi. Bomba ile yakalanan terörist olarak gündeme gelen Hatice İnce'nin ise gerçekte, eylem için İstanbul'a gelen PKK militanı kadına yardım ve yataklık ettiği ortaya çıktı.

Aslen Şanlıurfalı olan ve yaklaşık 20 yıl önce öğretmen babasının görev yerinin Gaziantep'e çıkmasının ardından bu kente taşınan Hatice İnce'nin 8 yıl önce Artvinli olan Selim İnce ile yaşamını birleştirerek İstanbul'da yaşamaya başladığı öğrenildi. İstanbul'un Maltepe semtinde yaşayan ve son yaşanan olayın ardından polislerce gözaltına alınan İnce'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında, "Benim bombayla bir ilgim yok. Dört gün önce eşim Selim, bana Artvin'den gelen uzak bir akrabalarının birkaç günlüğüne misafir olacağını söyledi. Evimizde misafir olarak kalan bu kişinin terörist olduğunu ve bombalı eylem için İstanbul'a geldiğini polislerden öğrendim" dediği ileri sürüldü.

Van'dan 2 kişinin daha gözaltına alınarak İstanbul'a getirildiği olayda gerçek bombacı kadın militanın kimliğinin ise, örgütün İstanbul ve Van'daki sözde 'metropol sorumlusu' bazı kişilere ulaşılması için gizlendiği ve 'Hatice İnce' adının özellikle kullanıldığı da iddia edildi.

Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan gözaltında tutulan Hatice İnce'nin eşi Selim İnce'nin ise daha önce 'PKK terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek' suçlarından hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Sorgulaması süren İnce'nin Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Saylakkaya Köyü'nde yaşayan yakınları ise olayın şaşkınlığını yaşarken, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını ise yanıtsız bırakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!