Katillerden timsah gözyaÅŸları

Güncelleme Tarihi:

Katillerden timsah gözyaşları
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 18:07

ADANA'da 3 milyon YTL dolandırdıkları demir tüccarı patronları 51 yaşındaki Ali Yasin Sönmezler'i, başına demir boru ile vurup öldürdükten sonra domuz bağı ile bağlayıp çuvala koyarak çöplüğe atan 23 yaşındaki Gürkan Kulle ile 26 yaşındaki Arman Arı'nın, kurbanlarının cenazesine katılıp, aile fertleriyle birlikte taziyeleri kabul ettikleri ortaya çıktı. Jandarma ve polisin ortak çalışması sonucu yakalanan zanlıların, nöbetçi mahkemedeki ifadelerinde kendilerini azmettirenin kurbanın karısı olduğunu söylemeleri üzerine, 46 yaşındaki Şehnaz Sönmezler de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

İŞTE KATİLLERİN TİMSAH GÖZYAŞLARI

 

Yenidam Mahallesi Yeşilova Sulama Birliği yakınındaki tarla içinde Türkiye Jokey Kulubü'ne ait hayvan dışkılarının atıldığı çöplükte 28 Ağustos'ta domuz bağı ile öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlenen ve elleri ile ayakları iple bağlanıp, yüzüne havlu basılıp koli bandıyla bantlandıktan sonra çöpe atılan cesedin 2 Ağustos'ta kaybolduğu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilen Sönmezler Sac Profil Şirketi sahibi işadamı Ali Yasin Sönmezler'e ait olduğu belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi için bekletilen Sönmezler'in cesedini, eşi kolundaki saati, iç çamaşırı ve ayakkabılarından teşhis etmişti. Hunharca katledilen Sönmezler'in katillerini bulmak için ortak çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, ödenmeyen çeklerle ilgili 3 milyon YTL'ik icra işlemi başaltılması üzerine soruşturmayı bu yöne de kaydırdı. İncelenen borç çeklerindeki imzaların sahte olduğu ve muhasebe elemanı Gürkan Kulle tarafından atıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alının Kulle, patronu Sönmez'i arkadaşı ustabaşı Arman Arı ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Jandarma'daki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi mahkemede kendilerini Ali Yasin Sönmezler'in eşi Şehnaz'ın azmettirdiğini söyledi. Bu itiraf üzerine gözaltına alınan Şehnaz Sönmezler de cinayete azmettirmek suçundan bugün tutuklandı.

Haberin Devamı

Â

CENAZEYE KATILIP TAZÄ°YELERÄ° KABUL ETTÄ°LER

Ali Yasin Sönmezler'in Buruk mezarlığındaki cenaze töreni sırasında çekilen görüntülerde katil zanlıları Gökhan Kulle ile Arman Arı'nın da yer alması dikkat çekti. Soruşturmayı yapan jandarma ve polis tarafından da izlenen cenaze sırasında Sönmezler'in oğlunun her iki koluna giren Gökhan Kulle ile Arman Arı sarılıp, teselli etmeye çalışıp, yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktüktüler. Aile fertleri gibi taziyeleri kabul ederken görüntülenen Kulle ile Arı, "O bizim babamız gibiydi. Nasıl kıydılar? Kimler kıydı?" diyerek ağlarken görüntülendi.

Haberin Devamı


Uzun zamandan beri kurbanının yanında muhasebe elemanı olarak çalışan Gökhan Kulle, askerliğini 2 yıl önce yaptığı ve vatani görevini yaparken ailesine patronu Ali Yasin Sönmezler'in baktığı ortaya çıktı.

 

TUTUKLANAN EŞİ, 'ŞEHİDİM' DİYE AĞLAMIŞTI


Kolundaki saat ve anahtarlıktan teşhis ettiği Ali Yasin Sönmezler'in cenazesi sırasında gözyaşlarına boğulup, "Şehidim, kanın yerde kalmayacak" diye feryat eden Şehnaz Sönmezler'in azmettirici suçlamasıyla tutuklanması aile içinde şok etkisi yarattı. Yıllarca aynı yastığa baş koyduğu kocasını öldürtmekten tutuklanan Şehnaz Sönmezler'in, cenaze sırasında, "Komiser, kocamın katillerini bul, kanını yerde bırakma" diye bağırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!