7’nci operasyonda lider kadroya tam isabet

Güncelleme Tarihi:

7’nci operasyonda lider kadroya tam isabet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Aktütün Karakolu’na saldırı düzenleyen hainlere takibi sürdüren Türk savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesine dün 7’nci hava saldırını gerçekleştirdi. Operasyonda jetlerimiz örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğu PKK’lı gruba bomba yağdırdı.

AKTÜTÜN Karakolu saldırısına katılan teröristlere yönelik yedinci hava harekatı yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu belirlenen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir gruba, dün akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca hava saldırısı düzenlendiği ve hedefin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.

Amansız takip

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü bölgesinde Bayraktepe saldırısına katılan bölücü terör örgütü mensuplarının takibinin sürdürüldüğü belirtildi. Genelkurmay açıklamasında, şöyle denildi:

Hedefler vuruldu

"Bu kapsamda 4 Ekim 2008 tarihinden bu yana 7. kez, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bir gruba, 12 Ekim 2008 akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarınca hava taarruzu icra edilmiş ve hedef tam isabetle vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekatta, her zaman olduğu gibi sadece PKK/KONGRA-GEL terör rgütü hedef alınmış, sivil halk ve yerel unsurların olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyet gösterilmiştir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!