Şehit polisler için Diyarbakır'da tören

Güncelleme Tarihi:

Şehit polisler için Diyarbakırda tören
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 10:06

Türkiye cuma günü Aktütün karakoluna yapılan baskında verdiği 17 şehidinin acısını yaşarken dün de Diyarbakır'da verdiği 5 şehit polise ağladı. Polis servis aracına güpegündüz yapılan saldırıda şehit olan 5 polisin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.Şehit polisler için ilk tören bugün Diyarbakır'da yapıldı. Törende gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Diyarbakır'da polise hain saldırı

Diyarbakır'da dün polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Ahmet Kılıçarslan, Duran Karaboğaş, Adem Seyfioğlu ve Ramazan Tavşancı ile sivil memur olan sürücü Vedat Ulu için Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda cenaze töreni yapıldı. Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşit Atalay, “Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmak istiyorlar” dedi.

Diyarbakır- Silvan karayolunun 12'nci kilometresindeki Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mesai bitimi kente dönen polisleri taşıyan 21 AAA 22 resmi plakalı otobüse Seyrantepe Caddesi'nde saat 17.30'da düzenlenen saldırı infiale neden oldu. Saldırıda yaralanarak hastanelere kaldırılan 22 kişiden, 5 polis dışındakiler taburcu edilirken, yaşamını yitirenler için bu sabah Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nda tören yapıldı.

Haberin Devamı

Şehit polis memurları Ahmet Kılıçarslan, Duran Karabuğaş, Adem Seyfioğlu ve Ramazan Tavşancı ile teknisyen kadrosunda sivil memur olan sürücü Vedat Ulu'nun bayrağa sarılı tabutları tören alınında yan yana dizildi. Şehitlerdi ‘uğurlama töreninde’ İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, AKP'li milletvekilleri, askerler, polisler, kamu kuruluşlarının yöneticileri ve şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasından sonra konuşmalar yapıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, milletin bu terör oyunlarını boşa çıkaracağını söyledi. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, terörün ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmayı ve milleti yıldırmayı amaçladığını, ancak bu hedefine ulaşmayacağını söyledi. Köksal, “Polisimiz dimdik ayaktadır. Ateş, düştüğü yeri yakar ama şehit ailelerimizle aynı acıyı paylaşıyoruz. Acınızı paylaşmak için burdayız. Bu polislerimiz bu ülkeyi ayakta tutabilmek, birlik ve bütünlüğü korumak için canları feda etmişlerdir. Bunlar teşkilatın altın sayfalarına geçecektir. Şehit yakınları bizim emanetimizdir. Onlar için hür türlü imkanı seferber edeceğiz. Bundan sonrada dimdik ayakta duracağız. Bu ülkeyi kurarken çok şehit verdik, korurken de şehit vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BAKANLARIN KONUŞMASI

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de konuşmasında, bazı anlarda insanların hiçbir şey söyleyememediğini belirtti. Bakan Eker, “Söylenenler hiçbir anlam taşımaz. Diyarbakır geçmişte de terör saldırılarına maruz kaldı. Bize hizmet eden, güvenliğimizi sağlayan gece- gündüz çalışan kardeşlerimiz bu şehirde şehit oldu. Terör hangi gayeyi güdüyorsa bunu iyi kavrayıp amacına ulaşmasını engellememiz lazım. Hedef Diyarbakır'ın imajıdır, Diyarbakır'ın güvenliğidir. Türk milletin güvenliği ve huzurudur. Ama bu amaçlarna ulaşmayacaklar” dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise emniyet teşkilatına ve şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek, şehitlerin ailesi kadar kendilerinin de acı duyduğunu ve aynı kederi paylaştığını söyledi. Şehit ailelerine “Siz bizlere emanetsiniz. Biz emanetin değerini biliriz” diyer Bakan Atalay, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Mücadelemiz sürecektir. Bu mesleğin kaderinde ve anlamında şehit olmak da vardır. Terörü lanetliyorum. Kime karşı, nerede olursa olsun lanetliyoruz. Terörle mücadeleyi dünyanın en önemli mücadelesi olarak görüyoruz. Terörün amacı birlik ve kardeşliğin oluşmaması. Türkiye'nin büyümesini önlemektir. Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak, iç huzuru bozmak istiyorlar. Bu konuda ciddi mücadelemiz sürüyor. Ama bu mücadeleyi yaparken, vatandaş ile teröristleri çok iyi ayırmamız lazım. Vatandaşlardan da terörle mücadelede daha kararlı ve güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istiyorum.”

HAMİLE EŞİ CENAZENİN KONULDUĞU UÇAĞA BİNDİ

Konuşmalardan sonra Diyarbakır Müftüsü Ali Melek şehitler için dua okudu. Törenden sonra polis memurları Duran Karabuğaş ve Adem Seyfioğlu'nun cenazesi Kahramanmaraş'a, Ahmet Kılıçarslar'ın ceazesi Yozgat'a ve Ramazan Tavşancı'nın cenazesi de İstanbul'a gönderildi. Şehit teknisyen- şoför Vedat Ulu'nun cenazesi ise defnedilmek Diyarbakır'ın merkeze bağlı Geyiktepe Köyü'ne götürüldü. Törende Vedat Ulu'nun 5 çocuğundan kızı Buket'in ‘Baba’ diye feryat etmesi yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Şehit polis Ahmet Kılıçarslan'ın cenazesinin konulduğu uçağa dün akşam doktor kontrolüne alınan ve üçüncü çocuğuna 8 aylık hamile olan eşi de bindi. Kılıçarslan'ın uçakla Ankara'ya götürülen cenaze iburadan karayoluyla Yozgat'a ulaştırılacak.

Şehit polisler evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki Ahmet Kılıçarslan, 4 çocuk babası 39 yaşındaki Duran Karabuğaş ve 1 çocuk babası 25 yaşındaki Adem Seyfioğlu görev yaptıkları Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmuştu. Diğer şehit polis 34 yaşındaki Ramazan Tavşancı ise Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksekokulu'nu bitirmişti.

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ

Polis servis otobüsüne saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinde silahlarını ve bombaları bırakarak kaçan teröristlerin yakalanması için başta Aziziye Mahallesi olmak üzere çevrede tüm giriş çıkışları tutarak operasyon başlatan güvenlik güçleri gece boyunca 15 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 10'u olayla ilgileri olmadığı anlaışılınca serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Teröristlerin olay yerinde bıraktığı silahlardaki parmak izlerinden birinin kimliğine ulaşıldı. Bu kişinin 1998 yılında örgütün dağ kadrosuna katıldığı, bu saldırıyı gerçekleştirmek için arkadaşlarıyla Diyarbakır'a gönderildiği saptandı. Polis adını açıklamadığı bu terörist ile saldırıya katılan diğer teröristlerle ilgili önemli ipuçları ele geçirdi.

Güvenlik birimleri saldırganların 3 kişi olduğunu, 2'si saldırıyı gerçekleştirirken birinin de gözcülük yaptığını belirledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!