İsteme yazısını postaladık

Güncelleme Tarihi:

İsteme yazısını postaladık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 00:00

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, Almanya’da görülen Deniz Feneri e.V dosyasının Frankfurt Yüksek Eyalet Mahkemesi’nden istenmesi yazısının dün sabah Frankfurt Başkonsolosluğu’na postalandığını açıkladı.

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin dün Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman ile Ankara Adliyesi’ne gelerek hakim ve savcılarla bayramlaştı. Şahin’i, adliyeye gelişinde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu karşıladı. Adliye bahçesindeki kafetaryada hakim ve savcılarla bayramlaşan Şahin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
/images/100/0x0/55ea78b3f018fbb8f88220c2

"Deniz Feneri Derneği soruşturmasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Almanya’daki davanın kararının istenmesine ilişkin yazısının Adalet Bakanlığı’na ulaştığını ve yazının pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Almanya’ya gönderileceği" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Şahin şunları söyledi: "Bu sabah (dün) Frankfurt Başkonsolosluğumuza, Alman mahkemelerince verilmiş olan kararın istenmesi için yazı yazıldı. Bu sabah postaya verildi. Zannediyorum önümüzdeki birkaç gün içinde o dosya ilgili Cumhuriyet Savcılığımıza intikal eder."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İP’nin suç duyurusu üzerine Almanya’daki Deniz Feneri e.V. derneğinin Türkiye merkezli faaliyetlerine ilişkin olarak soruşturma başlatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!