PKK'dan hain saldırı

Güncelleme Tarihi:

PKKdan hain saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 09:56

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristler saldırdı.

Haberin Devamı

Çatışmalarda 1 astsubay, 6 uzman erbaş ile 8 erbaş ve er olmak üzere 15 asker şehit olurken, 2 uzman erbaş ise kayboldu. 6'sı ağır 20 asker yaralanırken, çıkan çatışmada 23 terörist ölü ele geçirildi. Saldırıya yaklaşık 350 teröristin katıldığı sanılıyor.

 

 

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN FOTOĞRAFLARI..

350 TERÖRİST SALDIRDI

Aktütün Karakolu saldırısında, terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

UZAK KORUMALAR HEDEF ALINDI

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/sehit_isim.jpgÇeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Aktütün Karakolu'na yönelik dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lı teröristler saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/erdo_donuyor.gifSaldırı sırasında Aktütün Jandarma Karakolu’nda daha önceden konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat Timleri teröristlere anında karşılık verdi ve şidetli çatışma saatler sürdü. Çatışmanın sürdüğü sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Çatışma ve bombardımanda teröristlerden 23’ü öldürülürken diğer teröristler yanlarında getirdikleri uçaksavar, ağır makineli silahları ve bu silahları taşıdıkları katırları da burada bırakarak Irak topraklarına kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

KÖYDE EVLER DE İSABET ALDI

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/saldiri_ajans.jpgAktütün Jandarma Karakolu’na yapılan saldırı sırasında Aktütün Köyü’nde oturanlar evlerinden dışarı çıkamadı. Jandarma karakolu ve evlerin içice bulunduğu köyde PKK’lıların uçaksavar ve roketatarlarla yaptığı saldırıda bazı evlerin isabet alıp hasar gördüğü belirtildi.

Köylüler silah seslerinin saatlerce sürdüğünü belirterek, “Yoğun ateş altında kaldık, güpegündüz yapılan saldırı sırasında çocuklarımızın çoğu dışarıda oyun oynuyordu. Yoğun ateş altında kalınca herkes saklanabileceği yerler kaçtı. Köye giriş ve çıkışlar da yasaklandı” dedi.

BORDO BERELİLERDEN SICAK TAKİP

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/sehit_evi.gifGenelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Bordo Bereli timleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattıkları kapsamlı operasyon sürüyor. Bordo Berelilere bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri ve özel eğitimli komandolar da destek verirken, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için timler sınırın karşı tarafına geçerek sıcak takip yapıyor.

Haberin Devamı

Hava destekli sürdürülen operasyonlarda Türkiye- Irak sınırında yer yer şiddetli çatışmalar çıkarken, kobra helikopterler Aktütün Karakolu'na saldıran teröristlerin daha önceden saklanmak için kazdığı sığınakları gün boyu vurmaya devam etti.

TUĞGENERAL GÜLEK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, bu sabah Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Genelkurmay'ın açıklaması

Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe’deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteği ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.

Saldırıdan önce, bir jandarma özel harekat timi ile takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe Bölgesi’nde bir bölüğe yakın kuvvet bulunmaktaydı.

Ayrıca, bölge gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğü ile de takviye edilmiştir. Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmış ve iki kol taarruz helikopterleri de bölgede görev almıştır.

Ayrıca, Aktütün Karakolu’na on kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edilmiş ve bu terörist grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır.

Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı, Irak’ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel, tedavi edilmek üzere uçakla Ankara’ya getirilmektedir. İki uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

Çatışmalar süresince, 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.

Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Tuğgeneral Gürak'ın verdiği bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Bölgesi'nde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün batı yönünden güvenliğini sağlayan bir bölük askerin bulunduğu Bayraktepe Mevkii'ndeki birimlerine karşı, dün öğleden sonra kalabalık bir terörist grubu tarafından saldırı başlatıldı.

Haberin Devamı

Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristler ağır silahlarla saldırı girişiminde bulundu. Saldırı yapılan bölgede jandarma özel harekat timi kaydırılırken, bölgenin güvenliğini sağlayan timlerin bulunduğu Bayraktepe bölgesine saldırı sürerken, bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğü de takviye olarak gönderildi.

Tuğgeneral Metin Gürak, PKK saldırısından önce ‘Görüntü alınarak' yerleri tespit edilen teröristlerin bulunduğu bölgelerin top ve havan ateşine tutulduğunu, ayrıca 2 kol taarruz helikopterlerinin de bölgede görev aldığını belirterek şöyle devam etti:

UÇAKLAR DA BOMBALADI

“Aktütün Karakolu'na 10 kilometre mesafede Irak'ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edilmiş olup ve bu terörist grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır. Çatışmalar akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı, Irak'ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel tedavi edilmek üzere uçakla Ankara'ya getirilmektedir. 2 uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir. Çatışmalar süresince 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup, Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.”

Haberin Devamı

“KARARLILIKLA DEVAM EDİLECEK”

Tuğgeneral Gürak, bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içi ve dışında artan kararlılıkla devam edileceğini vurgularken şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Tuğgeneral Metin Gürak, “Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine, yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır” diye konuştu.

Tuğgeneral Gürak, yaralı askerlerin tam sayısı hakkında açıklama yapmazken, bir soru üzerine 2 personelin ağır yaralı olduğunu, bölgede arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini ekledi.

Takviye edilen güvenlik güçleri sınır bölgesini karış karış tararken, Aktütün Köyü'ne giriş ve çıkışlar yasaklandı.

YARALANAN 6 ASKER, AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan 6 asker, ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerince Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden sağlık durumu ciddi olan 6'sı, Hakkari Asker Hastanesi ve Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Van'a getirildi.

Van Askeri Hastanesinde tedavi altına alınan ve geceyi burada geçiren yaralı askerlerin sağlık durumunda iyileşme gözlenmeyince Genelkurmay Başkanlığınca Van'a ambulans uçak gönderildi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kim_nededi.gifSabah saatlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığına inen ambulans uçak, yaralı askerleri alarak Ankara'ya hareket etti.

Yaralı askerlerin tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde devam edileceği belirtildi.

Bu arada, terör örgütü PKK üyelerince Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen saldırının ardından bölgeye Jandarma Özel Harekat timi ve komandolardan oluşan çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, operasyonların helikopterlerle de desteklendiği bildirildi.

Mayıs ayında da saldırmışlardı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/iste_obolge.jpgŞemdinli'deki Aktütün Karakolu'na geçen Mayıs ayında gece 150-200 kişilik grupla iki koldan saldırı düzenlenmişti. Çatışmada 19 PKK'lı ölü ele geçirilirken toplam 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmalara havadan uçaklar ve helikopterler destek vermişti. Karakolun köy yakınında olması nedeniyle teröristlerin açtığı ateş sırasında köylülerden de yaralananlar oldu. Teröristler tarafından atılan roketin köye isabet etmesi sonucu köylülerden 13 yaşındaki Fikret Özer ile 30 yaşındaki Harbi Gezerer yaralandı.

16 YIL ÖNCEKİ BASKIN

Aktütün Karakolu’na 16 yıl önce de PKK tarafından baskın düzenlenmişti. Irak’taki kamplardan gelen 500 kadar terörist, 100 kişilik karakola RPG-7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırmış 22 asker şehit olmuştu.

 
 
      

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!