100 milyon Avrupalı evlilik dışı

Güncelleme Tarihi:

100 milyon Avrupalı evlilik dışı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2005 01:17

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Avrupalıların yüzde 27’sinin evlilik dışı doğduğunu belirterek ‘Batılı kadın Türk kadınlarının yerinde olmak istiyor' dedi.

AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilatı’nca düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Dayanışma Çayı’na katılan Gönül, şunları söyledi:

İYİCE BİLELİM
‘Onlarla beraber olacağız ama iyice bilelim diye söylüyorum. Avrupa’da 450 milyon insan yaşıyor, bunların yüzde 27’si evlilik dışı doğmuştur. Demek ki 100 milyondan fazla insan, evlilik dışı doğmuş. Bunun ahlaki tarafını bir kenara bırakıyorum. Bu çocukların yetiştirilmesi, kadınların, annelerin üzerinde kalmış.’


Kadın evin süsüdür

AKP’li kadınlarla dayanışma çayında konuşan Gönül, ‘Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir’ dedi.

AB’li kadın neden evlenmiyor?

AVRUPA Birliği’nin (AB) resmi istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre AB ülkelerinde evlilik dışı doğan çocukların oranı, Bakan Gönül’ün belirttiği gibi yüzde 27.

BAĞIMSIZLIK Evlilik dışı çocuk sahibi olmanın başka birkaç nedeni olduğunu belirten AB uzmanları, öncelikle kadınların ekonomik bağımsızlığını elde etmeleri ve evlilik olmadan çocuk sahibi olmak istemelerini gösteriyorlar. Uzmanlar bu durumu, ‘Kocayı değil, çocuğu istemek’ olarak niteliyor.

SOSYAL YARDIM İkinci bir nedeni ise ‘single mother’ olarak adlandırılan ve çocuklarını yalnız büyütmek durumunda olan kadınlara yönelik ‘sosyal yardımların’ yüksek olması. Kadınlar bu avantajdan yararlanmak için, çocuğunun babasıyla birlikte yaşamasına rağmen ‘evlenmemeyi tercih’ ediyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!