100 lira kapora verip villayı soydular

Güncelleme Tarihi:

100 lira kapora verip villayı soydular
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 11:18

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’nde, kendilerini doktor olarak tanıtan ve yanlarında 8- 10 yaşlarında bir de çocuk getiren çift, 100 TL kapora vererek yıllığı 9 bin 600 TL’ye kiraladıkları villayı soydu.

İkisi de emekli olan 57 yaşındaki Şennur ve 65 yaşındaki Mahmut Bakan çifti, Tilkicik Caddesi’nde yaptırdıkları villayı, bir ay önce döşedikten sonra kiraya vermek istedi. Geçen pazar sabahı gelen ve kendilerini doktor olarak tanıtan, yanlarında 8 yaşlarında bir de kız bulunan çift, villayı kiralamak istediklerini söyledi. Adlarınının 29 yaşında Tülay ve 40 yaşında Turgay Hezer, yanlarındaki çocuğun da kızları Büşra olduğunu söyleyen çift, villayı yıllığı 9 bin 600 TL bedelle kiralama konusunda anlaştı. Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bankadan para çekemeyeceklerini, ancak 100 TL kapora verebileceklerini belirten çift, villanın anahtarını aldı. Ancak pazartesi günü çiftten haber çıkmayınca, villanın sahibi emekli çift kendilerini doktor olarak tanıtan kişilerin verdikleri telefonları aradı. Telefonlara da ulaşamayan Bakan çifti jandarmaya başvurdu. Villayı kiralayacaklarını söyleyen kişilerin, pazartesi günü erken saatlerde kullandıkları 07 K 4669 plakalı siyah Hyundaı marka minibüsle villadan ayrıldıkları anlaşıldı.

VİLLADAKİ EŞYALARI ÇALMIŞLAR

Çilingir aracılığıyla girilen villada iki televizyon, mutfak malzemelerinin tamamı, elektrikli ev aletleri, müzik seti ve yatak odası takımlarının olmadığı fark edildi. Villalarının soyulduğunu anlayan emekli çift şoke oldu. Pahada ağır yükte hafif eşyaların tamamının götürüldüğünü gören Bakan çifti, Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanlığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Çiftin verdikleri isimlerin sahte, kullandıkları minibüsün de çalıntı olduğu ortaya çıktı.

‘KIZIMIZDA BEYİN TÜMÖRÜ VAR’ DEMİŞLER

Olayın şokunu bir süre üzerinden atamayan Mahmut Bakan daha sonra şunları anlattı:

“Gelen çift doktor olduklarını ve kızlarında beyin tümörü rahatsızlığı nedeni ile Bodrum’a yerleşmek istediklerini söyleyince inandık. Pazar günü olması nedeniyle üzerlerinde para olmadığını ve bu sabah getireceklerini belirtince inanıp 100 TL kaparo aldık. Sabah paranın tamamını getireceklerdi ve kontrat yapacaktık. Uzun süre bekledik, gelmediklerini, telefonlara da yanıt vermediklerini görünce kapıyı açıp içeri girdik ve şoke olduk. Pahada ağır yükte hafif ne varsa götürmüşler, üstelik anahtarı da vermediler. Belki de gece diğer eşyaları götüreceklerdi. Dolandırıldığımızı anladık, ancak geç oldu. En azından bu kişiler başkalarının canlarını yakmasınlar. Biz tecrübesizliğimizin ve iyi niyetimizin kurbanı olduk.”

15 BİN LİRALIK ZARAR

Şennur Bakan da, “Çok iyi giyinimliydiler. Dolandırıcı olabilecekleri aklımıza gelmezdi. Emekli maaşımızla zorlukla döşediğimiz eşyalarımızın 15 bin TL’lik bölümünü götürdmüşler” dedi.

Bu arada, dolandırıcıların kullandığı minibüsün, pazartesi günü saat 11.00 sıralarında Güvercinlik’ten ayrılırken MOBESE kayıtlarına takıldığı belirlendi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!