100 dönümlük ormanlık alan kül oldu

Güncelleme Tarihi:

100 dönümlük ormanlık alan kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 19:44

BİTLİS’in Adilcevaz İlçesinde meydana gelen yangında, Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne bağlı çam fidanlarının bulunduğu 100 dönümlük ormanlık alan kül oldu.

Haberin Devamı

İlçenin Gabanlar mevkisinde bulunan alanda, içerisinde 10 yıllık çam fidanlarının bulunduğu 100 dönümlük arazide yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyürken, Adilcevaz Belediyesi itfaiye ekipleri ve iş makineleri ile birlikte belediye personeli ve vatandaşlar yangını söndürebilmek için büyük çaba sarf etti. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 2 saat süren yangın uzun çabalar sonucu kontrol altına alınabildi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yangının yüksek gerilim hatlarından düşen kıvılcımlardan çıktığını söyledi.Yangın haberini alır almaz belediye ekipleri ve polislerle birlikte olay yerine geldiklerini belirten Gürsoy, "Ancak ekiplerimiz arazinin engebeli olmasından dolayı yangın alanına fazla giremedi. 100 dönümlük alanın yanmasının ardından ekiplerimizin uzun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alabildi. Şu anda herhangi bir problem gözükmüyor fakat bundan sonraki süreçte orman içlerine yollar yaparak bu gibi yangınlara anında müdahale edilmesini sağlamalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!