10 yılda 29 bin ölü

Güncelleme Tarihi:

10 yılda 29 bin ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Güneydoğu'da 19 Temmuz 1987 tarihinde başlatılan Olağanüstü Hal uygulaması 10'uncu yılını doldururken, bu dönem içinde 20 bin 680'i ölü olmak üzere 25 bin 930 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda 4 bin 204 güvenlik görevlisi şehit düştü, 9 bin 125'i yaralandı. Saldırılarda 4 bin 245 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 bin 47 kişi yaralandı.

Bölge Valisi Necati Bilican, olağanüstü hal uygulamasının 10 yılını değerlendirirken teröre karşı sadece silahlı mücadele vermenin yeterli olmadığını vurguladı. Konunun sosyal, ekonomik ve psikolojik yönlerine de eğilmek gerektiğini belirten Bölge Valisi, PKK için ‘Dış mihrakların maşası ve paralı eşkıya' ifadesini kullandı. Olağanüstü hal uygulamasının bu yıl kalkabileceğini bildiren Bilican, ‘‘Derlenip, toparlanıp olağanüstü hali kaldırıp kaldırmamanın hesabını iyi yapmak lazım'' dedi.

Bu arada, 4 gündür sürdürülen operasyonlarda 40 terörist öldürüldü.

Aksaray'ın Kalebalta Köyü Sağlık Ocağı'na Gaziantep Şahinbey Kasabası Sağlık Ocağı'ndan atanan Dr. Bayram Bozbeyoğlu, PKK'lı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Dr. Bozbeyoğlu'nun Med TV'de PKK propagandası yaptığı ve görev yaptığı yerlerde teröristleri tedavi ettiği belirtildi. Diyarbakır'ın Eser Köyü'nde, önceki gece MKE mühimmat deposunu basan teröristler M. Ali Tuncer ile Ömer Çınar'ı öldürdü. Hakkâri Otluca Köyü yakınlarında da Kerem Çiftçi yönetimindeki özel otomobile roketatar ve uzun numlulu silahlarla ateş açıldı. Kerem Çiftçi olay yerinde öldü. Bu arada Batman'ın Sason İlçesi'nde yol güvenliğini sağlayan koruculara pusu kuran teröristler, 1 korucuyu şehit etti, 1'ini de yaraladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!