10 yaşında böyle poz verilir mi

Güncelleme Tarihi:

10 yaşında böyle poz verilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 17:33

Küçük mankenin pozları 'çocuk istismarı' tartışması başlattı.

Haberin Devamı

Leopar desenli bir yastığa dayanıp oturmuş, iri mavi gözleri objektife dikilmiş. Gözlerinde yaşından çok büyük bir bakış. Altın rengi derin dekolteli elbisesini göz alıcı bir kolye ile tamamlamış. Saçları özel olarak yapılmış. Göz çevresinde epey uğraşıldığı çok belli olan makyajı ve dudaklarında da ruju eksik değil.

Bu, moda dünyasının bir çok ünlü mankeninin kullandığı klasik belki de sıradan bir poz. Ama bu pozu veren henüz 10 yaşında bir çocuk olunca büyük bir tartışma da başladı.

Fransız futbolcu Patrick Blondeau ile oyuncu ve TV sunucusu Veronika Loubry'nin kızı olan Thylane Lena-Rose Blondeau'nun Vogue dergisinin Fransa edisyonuna verdiği bu poz, aslında epeydir süregelen bir tartışmayı da alevlendirdi.

10 yaşındaki küçük model, daha şimdiden Brigitte Bardot'yla kıyaslanıyor. Beyazperdeye damgasını vuran ünlü yıldız Bardot da henüz 15 yaşındayken Vogue dergisine poz vermişti.

Haberin Devamı

Uzmanlar bu yaşta küçük bir kız çocuğunun yetişkin bir kadın gibi poz vermesinin onun ruh sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirterek "Küçücük bir kız çocuğunun seksileştirilmesi hastalıklıbir davranış" dediler.

Çocuk hakları için mücadele eden dernekler de henüz 10 yaşındaki bir kızın kaşları alınmış ve abartılı makayj yapılmış bir şekilde objektife poz vermesinin "çocuk istisması" olduğunu ileri sürdü. Dernekler Thylane Lena-Rose Blondeau'ya bu şekilde poz verdirip yayınlayan Vogue dergisinin yöneticilerinin de yargılanması gerektiğini savundu.

İngiliz gazeteleri de ülkede yürürlükte olan çocukları koruma yasaları çercevesinde derginin ülkedeki satışının yasaklanması gerektiğini yazdı.

Daha önce de 13 yaşındaki Elle Fanning ve 1996 doğumlu Hailee Steinfeld'ın ünlü markalar için yetişkin pozları vermesi eleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!