10 ton LPG dehşeti

Güncelleme Tarihi:

10 ton LPG dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

10 ton LPG yüklü tanker, üzerinde demiryolu bulunan Yeşilköy’deki alt geçitten geçerken sıkışarak alev aldı. Çok sayıda apartmanın bulunduğu geçit çevresinde büyük tehlike atlatıldı. Raylar yüksek ısı yüzünden eğrildi. Tren seferleri aksadı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

BAKIRKÖY sahil şeridinde bulunan akaryakıt istasyonlarına LPG dağıtımı için dün sabah yola çıkan 34 UFC 66 plakalı tankerin şoförü Mehmet Sak, Yeşilköy Tren İstasyonu’nun 40 metre yakınındaki Halkalı Caddesi üzerinde bulunan alt geçidi kullanmak istedi. Üzerinden demiryolu hattı geçen 3,2 metre yüksekliğindeki çelik konstrüksiyondan yapılmış geçide giren tankerin üst kapağı tavana çarptı. Tankerin üzerinden bir anda alevler yükselmeye başladı. Mehmet Sak hızla aracı terk etti.

Tam 3 saatte söndürülebildi

Polis ekipleri de herhangi bir patlama ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yangın tüm çabalara rağmen söndürülemedi. Ekipler alev topuna dönen tankere sürekli su ve köpük sıkarak, tanklardaki LPG’nin kontrollü olarak yanması bekledi. İtfaiye aracı Koca Yusuf da havadan alevlerin üzerine su püskürttü. Yangın, çevredekilerin korkulu bakışları arasında 3 saatlik müdahalenin ardından tamamen söndürüldü.

Tren seferleri bir süre aksadı

Haberin Devamı

Tanker sürücüsü Mehmet Sak, ifadesi alınmak üzere Yeşilköy Polis Merkezi’ne götürüldü. Sahil yolu kapalı olduğu için Yeşilköy’e geçmek üzere alt geçidi kullandığını söyleyen Mehmet Sak, "Bakırköy’deki benzin istasyonlarına LPG götürüyordum. Tankerin üstü geçide takılınca alev aldı. Alevleri görünce kendimi kamyondan attım. Kılpayı kurtuldum" dedi.

12 metrelik raylar değiştirildi

Mehmet Sak’ın kullanamadığını söylediği sahil yolu, 7. Uluslararası Gazi Koşusu yüzünden kapalıydı. Sirkeci-Halkalı arasında çalışan banliyö trenleri, olay nedeniyle bölgeden geçemedi. Hasar gören 12 metrelik rayların TCDD yetkilileri tarafından değiştirilmesinin ardından, tren seferleri saat 15.00 itibariyle yeniden başladı.

Her an patlayacak diye korku yaşandı

Polis, bölgede büyük panik yaratan kaza sırasında herhangi bir patlama ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler alev topuna dönen tankere sürekli su ve köpük sıkarak, tanklardaki LPG’nin kontrollü olarak yanmasını bekledi. İtfaiye aracı Koca Yusuf’un da havadan su püskürttüğü alevler 3 saatte zor söndürülebildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!