10 TL’ye yeni yıl hediyesi ‘evlat’

Güncelleme Tarihi:

10 TL’ye yeni yıl hediyesi ‘evlat’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 00:00

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, sevdiklerine değişik bir yeni yıl hediyesi vermek isteyenler için 10, 30 ve 75 liralık bağış karşılığında saz kedisi, yunus ve deniz kaplumbağası “evlat edinme sertifikası” gönderiyor.

Haberin Devamı

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, yılbaşı, Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü gibi özel günlerdeki kampanyalarla doğayı koruma çalışmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), yürüttüğü “evlat edinme kampanyası”na katılanlar, hem sevdiklerine değişik bir yeni yıl hediyesi verebiliyor, hem de nesli tehlike altında olan bir türün korunmasına katkı sağlıyor. Vakıf, 10, 30 ve 75 liralık bağış karşılığında saz kedisi, deniz kaplumbağası ve orfoz gibi hayvanların neslinin devamına katkı sağlayanlara isme düzenlenmiş “evlat edinme sertifikası” gönderiyor. WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, yılbaşı, Anneler Günü, Babalar Günü ve Sevgililer Günü gibi özel günlerde kampanyalar düzenlediklerini, bu özel günlerde alınacak hediyelerle doğayı koruma çalışmalarına katkı sağlanmasını hedeflediklerini söyledi: Baştak şu bilgileri verdi:
PANDALI BAMBULAR
? Sevdiklerine yeni yıl hediyesi almak isteyenler “http://www.pandadukkan.com” adresindeki panda baskılı ve bambudan yapılan usb, organik tişörtler, bambu termos, oyuncak panda, kitaplar, defterler, geri dönüştürülmüş gazete ve dergilerden yapılan ofis seti, çantalar ve kupa setleri gibi ürünler alabilecekler.
? Ayrıca, nesli tehlike altındaki türlerin korunmasına yönelik “evlat edinme kampanyası” da sürdürülüyor. İnsanlar, kampanyaya yapacakları bağışlarla hem yeni yıl hediyesi almış olacaklar, hem de doğa ve canlılara katkı sağlayacaklar.
NESİLLERİ TEHLİKEDE
? Vatandaşlar “evlat edinme kampanyası” kapsamında yapılacak 10, 30 ve 75 liralık bağışlarla sevdikleri için denizlerin yaramaz çocukları yunuslar, denizlerin en yaşlı gezgini deniz kaplumbağası, sazlıklardaki büyük kulaklı saz kedisi ve denizin kayalık diplerini mesken edinmiş utangaç orfoz evlat edinebilecekler. Bu türlerin ülkemiz kara ve deniz sınırları içinde yaşamasının dışında pek de iç açıcı olmayan bir özellikleri var: Nesilleri tehlike altında. Sembolik bir evlat edinme sertifikası alarak nesli tehlike altında olan bu türlerin korunması çalışmalarına ve doğa koruma projelerine destek olunabilir.
ÖZEL PELUŞ OYUNCAK
? Bağışlara istinaden 10 lira için isme özel hazırlanmış e-sertifika, 30 lira için basılı sertifika, 75 liralık bağış için ise basılı sertifikayla birlikte seçilen türe özel peluş deniz kaplumbağası oyuncağı, saz kedisi görselli bez çanta ve panda logolu ham bez çanta gönderiliyor.
? Evlat edinme kampanyası hakkında bilgi almak ve destek olmak için www.wwf.org.tr internet sitesi ziyaret edilebilir.                                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!