10 suikast timi var

Güncelleme Tarihi:

10 suikast timi var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından satın alınmış göründüğü halde izine rastlanmayan silahlar konusunda müthiş iddialar ortaya atıldı. Silahların özelliklerini ve kullanım amaçlarını Hürriyet'e değerlendiren bir silah uzmanı, ‘‘Bu silahlar ve mühimmat, ancak bir suikast timi oluşturmak için alınmış olabilir. Çünkü, çoğu yakın mesafede kullanılan yüzde yüz öldürücü silahlar. Bu miktardaki silahla en az 4, en fazla 10 tim kurulabilir’’ yorumunu yaptı. Uzman, ‘‘Şu anda ortada dolaşan böylesine tepeden tırnağa silahlı belki 10 tane suikast timi mi var?’’ dedi. Silah uzmanı, Emniyet listesinde yer alan silahların iddia edildiği gibi İsrail'de üretilmediğini de vurgulayarak, şu müthiş iddiaları ortaya attı:

1- İsrail'den alındığı belirtilen silah ve mühimmatın ‘Uzi’ler hariç hepsi Amerikan malı. Bunlar belli ki İsrail üzerinden Türkiye'ye getirilmiş veya en azından kağıt üzerinde öyle gösterilmiş. Bu tür malzeme Amerika'dan İsrail'e ihraç edilirken 3'üncü bir ülkeye gönderilmeyeceği garantisi ile ihraç izni verilir. Bu malzemenin İsrail'den Türkiye'ye gönderilmesi, eğer Amerikan makamlarından izin alınmadan yapılmışsa, Amerikan kanunlarına göre suçtur.

2- Listedeki silah ve muhimmat bir arada düşünüldüğünde, sanki bir suikast timinin veya bir vurucu timin kuruluşu ve donatılması için alındığı izlenimi veriyor. Malzemenin tamama yakını baskın ve pusu görevlerinde kullanılan silahlar. Silah adetlerine bakıldığında 4 ila 10 timin (manganın) donatılmasına yeterli olduğu sonucuna varılabilir. Alınan mermi miktarları, bunun bir kişinin sıkı bir atış eğitimi için kullanılacağını da gösteriyor. Yani şu anda ortada dolaşan böylesine tepeden tırnağa silahlı belki 10 tane suikast timi mi var?

3- Listede bahsedilen 100 adet Uzi makinalı tabanca ve 100 adet 9 mm. tabanca da herhalde özel korumalar ve tim mensuplarının yedek silah olarak üstte taşıması için alınmış. Susurluk olayından sonraki haftalarda televizyon kanallarından birinde Sedat Bucak'la evinde yapılan bir röportaj sırasında, arka planda Bucak'ın korumalarından birinin elinde bir Uzi makinalı tabanca olduğu açıkça görülüyordu. İşte kayıp 100 Uzi'den 1 tanesinin nerede olduğu belli oldu. Ya geri kalan 99 Uzi?''

Silah uzmanından inanılmaz iddialar

Kayıp silahların özellik ve kullanım amaçlarını değerlendiren bir uzman, ‘‘Bu silahlarla suikast timi donatılır. Şu anda ortada dolaşan tepeden tırnağa silahlı belki 10 tane suikast timi var’’ dedi. Aynı uzman kayıp Uzi'lerden birinin Sedat Bucak'ın korumasında olduğunu da söyledi.

İşte Emniyet'in listesi

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Ogan imzasıyla düzenlenen ‘‘Son kullanıcı belgesi’’ konulu evrakta, ‘‘Biz burada şunu garanti ediyoruz, Pospro Limited Şirketi'nden düzenli ihtiyaçlarımız için aşağıda belirtilen ürünleri almış bulunmaktayız’’ denilerek, şu listeye yer verilmişti:

Miktar Tanım

10 parça Ruger kısa tüfek 0.22 LR

10 parça Beretta tabanca Cal.22

8 parça Remington model 870 av tüfeği

5000 parça ‘00’ Buckshot kovanı

5000 parça Lock-Buster av tüfeği kovanı

100 set Uzi yarı mak.tab. (7 şarjörü)

100 parça 9 mm. tabanca

4 parça Magnum 300 Mac Millan tüfeği

10000 parça Magnum 300 fişeği

5000 parça Cal. .50 fişeği

Yazının alt bölümünde, ‘‘Yukarıda belirtilen ürün listesinin tamamı İsrail'de dizayn edilmiş ve üretilmiştir. Bu ürünler sadece Türk polis teşkilatı tarafından kullanılacaktır ve üçüncü bir tarafa satışı yapılmayacaktır’’ bilgisine yer verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!