10 kişilik gasp çetesinin lideri o çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 13:12

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kendilerini kargocu olarak tanıtıp, 66 yaşındaki kadını döven gasp çetesi çökertildi. Çete liderinin yaşlı kadının kızının yakın arkadaşı olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmit Orhan Mahallesi Bahçeşme mevkisinde bulunan bir sitede bulunan 66 yaşındaki M.V.'nin dairesini 9 Mart günü, kendilerini kargocu olarak tanıtan 5 kişi çaldı.Kapıyı açan yaşlı kadın ne olduğunu anlayamadan şahıslar tarafından dövülmeye başlandı. Şüpheliler, yaşlı kadının ellerinin ve gözlerini bağlayarak etkisiz hale getirdi.

Evde değerli eşya arayan çete üyeleri, evde bulunan imitasyon takıları aldı. Bu esnada kapı zilinin çalmasıyla birlikte telaşa kapılan hırsızlar, evden uzaklaştı. Ev sahibi kadının kızı F.V.'nin ise olaydan hemen önce evdeki değerli ziynet eşyalarını alarak bankaya götürdüğü öğrenildi. Ev sahiplerinin şikâyeti üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürülüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin sonucunda 15 Mart’ta S.T. (21), K.T. (47), H.K.(47), A.Y. (42) ve Ö.A. (22) İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde kıskıvrak yakalandı. Adliyeye sevk edilen H.K. ve A.Y. tutuklanırken, diğerleri kontrol şartlı olmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

10 kişilik gasp çetesinin lideri o çıktı

ÇETE LİDERİ EV SAHİBİNİN KIZININ YAKIN ARKADAŞI ÇIKTI

Yaşanan olayın ardından başka bir kişinin olayın azmettiricisi olmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro  dedektifleri soruşturmayı derinleşti. Yapılan teknik ve fiziki takibin sonrasın olayın planlı bir şekilde yapıldığı öğrenildi. Müştekilerden F.V.’nin yakın arkadaşı olan T.D.’nin (36) diğer şahıslara olayı azmettirdiği tespit edildi. Azmettirici T.D. evin kapı şifrelerini temin edip evdeki değerli ziynet eşyalar hakkında diğer çete üyelerine bilgi verdiği ortaya çıktı. 27 Nisan günü Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri Kocaeli ve İstanbul’da eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonlar doğrultusunda  T.D. (36), B.A. (30), İ.Y. (35), U.K (32) İstanbul Sancaktepe’de kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerden T.S. ise İzmit’te yakalandı.

Şüphelilerden İ.Y. ve 15 Mart’ta düzenlenen operasyonda yakalandıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderilen A.Y.’nin kardeş oldukları öğrenildi. Yine şüphelilerden İ.Y.’nin 21 yıl 4 ay, T.S.’nin ise 6 yıl kesinleşmiş hapis cezaları olduğu ve cezaevi firarisi oldukları saptandı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 5 şüpheli Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!