10 bin asker kışı dağda geçirecek

Güncelleme Tarihi:

10 bin asker kışı dağda geçirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2002 15:02

ABD'ye henüz yanıt verilmemesine karşın olası Irak operasyonuna yönelik hazırlıklar bile Türkiye'ye ek maliyet getirmeye başladı. 10 bin asker, kışı kar kaplı açık arazi ve dağlarda geçirecek.

Haberin Devamı

Önlem olarak sınırda konuşlandırılan birlikler zor kış koşullarına karşın operasyon başlayana kadar yerlerinden kıpırdamayacak.

23. Piyade Tugayı Silopi çevresinde, 2. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı Lice ve çevresinde, 70. Tank Tabur Komutanlığı Cizre'de 70. Mekanize Piyade Tugayı ve 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı Habur - Hakkari sınır hattında, Dağ Komando Tugayı, Çukurca'yı kapsayan sınır hattında görev yapıyor.

Birliklerin sınır hattında önlem alması ve savaş hazırlıklarını yapması ek harcamalar gerektirdi. İlk hesaplamalar birliklerin görev bölgelerine ulaşımı ve personel harcamaları için ilk planda 10 trilyon liralık ek harcama getirdiği gösteriyor. Birliklerin kış koşullarına uyum sağlaması için alınan malzemeler ve eksik cihazların giderilmesi için yapılan harcamalar maliyeti artıracak. Bu durumun, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin yeniden düzenlenmesi ve kaynak aktarılmasını zorunlu kılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu birliklerin kimyasal harp eğitimleri hızlandırıldı ve eskiyen malzemeleri de hızla yenilenmeye başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!