1 saatte 2 kez kalbi duran hasta hayata döndürüldü

Güncelleme Tarihi:

1 saatte 2 kez kalbi duran hasta hayata döndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 13:06

İzmir'de kalp krizi geçiren ve 1 saat içinde 2 kez kalbi duran hasta, ekiplerin müdahalesiyle hayata döndürüldü

Haberin Devamı

Ödemiş'te kalp krizi geçiren 76 yaşındaki Abdullah Yiğen, acil olarak Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yiğen'in önce 112 ambulansta sonra da DEÜ İlk Acil Ana Bilim Dalı'na getirildiğinde duran kalbi, ekiplerin müdahalesiyle tekrar çalıştırıldı.

DEÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı ve Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı doktorları tarafından tedavisine başlanan Yiğen'in ana koroner damarında yüzde 99'luk tıkanma tespit edildi ve acil olarak ameliyata alınarak damarları açıldı. 4 çocuk babası Yiğen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

“TIBBİ BİR BAŞARI”

DEÜ Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek AA muhabirine, 1 saat içinde 2 kez kalbi duran Yiğen'in sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kalp krizi geçiren birinin hayata döndürülmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Çatalyürek, Yiğen'in hayata döndürülmesinin tam bir ekip çalışması olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Çatalyürek şöyle konuştu:
“Hem yolda hem de acil serviste kalbi duran hastanın kalbi 2 kez tekrar çalıştırıldı. Daha sonra yapılan tetkiklerde kalp damarının yüzde 99 tıkalı olduğu tespit edildi. Yaptığımız operasyonla bu tıkanıklığı giderdik. Hastanın durumu şu anda gayet iyi. 112 ambulansın hızlı hareket ederek olaya müdahale etmesi ve yine acil servisin başarısıyla hasta tekrar hayata döndürüldü. 2 kez kalbi duran bir hastanın hayata döndürülmesi tıbbi açıdan önemli bir başarıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!